Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mooie Maandag: Geslaagde 1 april-grap in Deurne

KNVB Media
KNVB Media
1 april 2019, 14:52

Links staat Jan Kuipers, in het midden de huidige voorzitter Leon Verdonschot en rechts Wim Verbeek. - Foto: SV Deurne

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal. 

Het zal je niet ontgaan zijn: Het is 1 april. De dag waarop je extra op je hoede moet zijn. Houd je collega’s scherp in de gaten en denk bij ieder bericht na of het waar kan zijn, of niet. Bij SV Deurne houden ze wel van een grap. De Brabanders zijn op zoek naar een nieuwe voorzitter en meldden afgelopen zaterdag met een spectaculaire oplossing te zijn gekomen. Wim Verbeek en Jan Kuipers - al jarenlang vaste gezichten in SV Deurne 1 - zouden samen de voorzittershamer gaan hanteren. Lokale media namen het bericht gretig over.

Aap komt uit de mouw

Twee dagen later kwam de aap uit de mouw. Inderdaad, 1 april. Het idee kwam uit de koker van Verbeek, zegt partner in crime Kuipers. “Hij verzint bijna ieder jaar wel iets. Vorig jaar was er het verhaal - in samenwerking met onze fysio - dat er speciale kunstgrasschoenen voor ons werden ontwikkeld. Toen stuurde een man of vijftien de afmeting van zijn grote teen door, inclusief foto. Lachen natuurlijk.” 

De telefoon van Jan Kuipers staat al enkele dagen roodgloeiend. “We hebben de laatste dagen veel plezier gehad. Zondag keken we met een man of dertig van de club Ajax-PSV in het café. Iedereen feliciteerde mij en ik stond keihard tegen ze te liegen. Wat dat betreft zal ik hem nog wel eens keer terug krijgen. Even scherp zijn dus de komende weken.” En de nieuwe voorzitter? Kuipers: “Ik ben het in ieder geval niet. Ik blijf nog lekker een jaartje voetballen.” Zijn of haar naam wordt binnenkort bekendgemaakt, volgens de vereniging. Echt waar. 

Keeper redt punt (I)

Jelmer Koes kon het niet langer aanzien. Zijn ploeg SCD’83 had de gelijkmaker tegen Lutten al een paar keer op de schoen, maar nog altijd gaf het scorebord 0-1 aan. De blessuretijd was al aangebroken. “Mag ik naar voren?”, vroeg hij zijn coach. “Ja, ga maar.” 

En zie daar: uit een afgeslagen hoekschop is het Koes - voetballer met handschoenen - die een punt veiligstelt voor zijn ploeg. En het mooie is, het is nog vastgelegd ook. 

Keeper redt punt  (II)

Nog een doelman die niet alleen uitblonk in het stoppen van de bal. Want ook Rens Artz liet dit weekeinde zien ook over scorende capaciteiten te beschikken. De sluitpost van Diosa keek met zijn ploeg tegen Ewijk tegen een 1-0 achterstand aan. Ook Artz aarzelde niet en stoof in de absolute slotfase naar voren. 

Bij een scrimmage verschalkte hij via een tegenstander zijn collega van Ewijk. Eindstand: 1-1. 

Gerhard is ‘Mister Schoolvoetbal’ 

Het is ieder jaar weer een hele operatie. Gerhard Verwoort weet het als geen ander. En toch wil ‘Mister Schoolvoetbal’- de titel die hij twee jaar geleden kreeg van de gemeente Velsen voor zijn jarenlange betrokkenheid bij het evenement - van geen ophouden weten. De reden is simpel. “Het is gewoon te leuk om te stoppen.”

Mister Schoolvoetbal Velsen: 'Het is gewoon te leuk om te stoppen' Mister Schoolvoetbal Velsen: 'Het is gewoon te leuk om te stoppen' Lees hier het hele verhaal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen