Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mooie Maandag: Aftredende voorzitter als Pupil van de Week

KNVB Media
KNVB Media
25 maart 2019, 15:01

In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal. - Foto: KNVB Media

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

De Pupil van de Week. Het is een vast ritueel bij zo ongeveer iedere wedstrijd van een standaardteam. Een jeugdspeler die op de doelman van de tegenstander af gaat, vaak nog scoort ook en als het even meezit ook nog de euro van de toss mag houden. Bij FC De Rakt werd de aftrap deze keer verricht door een bijzondere Pupil van de Week: voorzitter Jan van den Elzen. 

En dat was niet zomaar. Van den Elzen neemt na 26 jaar afscheid als voorzitter van de voetbalvereniging en daarom trad hij vlak voor zijn afscheid voor één keer op als Senior van de Week. En - het moet gezegd - gezien de beelden beschikt Jan nog altijd over een aardige trap. 

‘We kijken niet naar tegengoals’ 

Het is een zwaar seizoen voor de voetballers van vijfdeklasser Heerewaarden. Een jaargang waarin de hoogtepunten spaarzaam zijn. De ploeg sluit de ranglijst door een puntenstraf met een negatief puntenaantal (-3) en heeft al een karrenvracht aan tegendoelpunten moeten slikken. 

Zondag kwamen er weer negen bij, tegen SCZ. Waardoor het totaal al op tachtig tegentreffers komt. Coach Eugene Geenen was toch niet ontevreden: “Na de eerste paar doelpunten zag ik al dat het niks ging worden. Ik wilde niet alleen tegenhouden, maar ook op de helft van de tegenstander voetballen. Dat hebben we wel gedaan en van die negen tegendoelpunten schrik ik daarom ook niet. We moeten voetballen, daar kunnen we iets van leren”, zo zei hij in het Brabants Dagblad. “Naar de doelpunten kijken we al lang niet meer.”

Bijzondere vriendschap na beenbreuk

Het was april 1987 dat Klaas Jan Schoemaker het been brak van Frank Mastenbroek. “Op twee plekken. Knak, zo doormidden.” Nu, 32 jaar later, liggen ze bij elkaar op een kamer in zorgcentrum Reggersoord in Meppel en is er een bijzondere vriendschap ontstaan. “Raar kan het lopen hè?”

Beenbreuk in ’87 leidt tot bijzondere vriendschap in 2019 Beenbreuk in ’87 leidt tot bijzondere vriendschap in 2019 Lees hier het verhaal van voormalig Ruinerwold-verdediger Klaas Jan Schoemaker en Oranje Zwart-aanvaller Frank Mastenbroek.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen