Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mooie Maandag: Harde wind zorgt voor verbroedering

KNVB Media
KNVB Media
11 maart 2019, 14:11

Bij Sluiskil tegen Rimboe zorgde een omgewaaide dug-out voor verbroedering. - Foto: vv Sluiskil

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

Het waaide hard. Heel hard in grote delen van Nederland. De eerste storm van 2019 zorgde voor veel problemen bij veel amateurwedstrijden. Bij RKVV Rimboe in Wouwse Plantage viel zelfs een dug-out om, gelukkig zonder ernstige gevolgen. Gevolg: de reservespelers van beide ploegen zaten tijdens de wedstrijd naast elkaar in dezelfde dug-out. Zo zorgde de storm voor een vertederende verbroedering op de voetbalvelden. 

Keeper rent achter cornervlag aan 

Een kolderiek moment tijdens Venhorst tegen Erp, Brabant. Erp-doelman Dennis van Ballegooy zag ineens de cornervlag voorbij waaien en probeerde deze in zijn bezit te krijgen. Daar slaagde de sluitpost ondanks meerdere pogingen niet in.

Bij Omroep Brabant deed hij zijn verhaal. “Ik ben uiteindelijk maar bij de zijlijn gestopt met rennen, nadat ik doorhad dat het een onmogelijke missie zou worden. Het waaide zo hard, joh. Het was onbegonnen werk. Volgens mij ligt de vlag nu nog ergens in een weiland, hij was zo ver weggewaaid, dat we hem niet meer hebben teruggezien."

Na 12 nederlagen eindelijk feest 

Ze moesten er even op wachten, 13 wedstrijden om precies te zijn. De schier onophoudelijke reeks verliespartijen die op 22 september vorig jaar werd ingezet met een 5-1 nederlaag tegen Kadoelen Vrouwen 2, kwam afgelopen zaterdag eindelijk ten einde voor DVVA VR2. Na twaalf nederlagen was er eindelijk winst: 5-4 tegen de vrouwen van Quick Boys. En dat na een 4-2 achterstand. Dan zeggen wij van Mooie Maandag: van harte! 

DVVA Vrouwen 2 kon eindelijk juichen: na 12 nederlagen volgde de eerste zege van het seizoen.

Jan (80) voetbalt nog iedere week  

Gek op het spelletje is hij. Nog altijd. Jan Westerik vierde onlangs zijn tachtigste verjaardag, maar dat weerhoudt hem er niet van om elke zondag zijn kicksen aan te trekken om een potje te voetballen met zijn teamgenoten bij v.v. Hellendoorn. 

Krasse Knar Krasse Knar Jan (80) voetbalt nog steeds elke zondagmorgen.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen