DHSC in Qatar (dag 1 en 2): ‘Het verhaal van deze bizarre trip’

KNVB Media
KNVB Media
11 januari, 9:17

De selectie van DHSC is klaar voor vertrek vanaf Schiphol. - Foto: DHSC

Het zouden een paar dagen Maastricht worden, het werd een retourtje Doha. Op uitnodiging van Wesley Sneijder (afkomstig uit dezelfde Utrechtse wijk Ondiep) belegt de selectie van DHSC van 9 tot 14 januari een trainingskamp in de hoofdstad van Qatar. Voor KNVB.nl houdt keeperstrainer Ronald Evers een dagboek bij.

Woensdag 9 januari

Vandaag is de dag waar iedereen zo lang naar heeft uitgekeken. Het vertrek naar de parel van het Midden-Oosten. Om 11 uur vliegen we vanaf Schiphol. Er is bijzonder veel media-aandacht. Onder andere Radio 538 is aanwezig, net als Hart van Nederland.

Qatar Airways staat bekend om haar customer experience en dat maken ze waar. Groot en luxueus zijn typeringen die deze luchtvaartmaatschappij niet misstaan. De reis verloopt voorspoedig. Om 23.15 uur plaatselijke tijd (het is daar twee uur tijdsverschil met Nederland) komen we aan en worden we opgewacht door Wesley.

De selectie van DHSC op weg vanuit Utrecht naar Schiphol.

Een touringcar brengt de spelers, staf en begeleiding naar het Intercontinental hotel. Wesley gaat ook mee. Hij is onze reisleider. In het hotel staan er direct broodjes en drinken voor ons klaar, met dank aan het zeer vriendelijke hotelpersoneel. Het is een mooi einde van de eerste dag.

Donderdag 10 januari

Na het openen van de gordijnen van de riante kamer besef je pas hoe bevoorrecht wij als DHSC zijn. De zon schijnt al volop en het uitzicht is fenomenaal. Aan de ene kant is de skyline van Doha te zien, met al haar wolkenkrabbers en de fantastische architectuur. Aan de andere kant zie je de palmbomen en een schitterend strand aan de Perzische golf. Er zijn dagen dat ik een minder uitzicht heb…

Na een uitgebreid ontbijt, waarbij ook onze gastheer Wesley aanwezig is, vervolgen wij onze weg naar de eerste training, Naast het stadion van Al Gharafa ligt de academy met een aantal kort gemaaide groene voetbalvelden. Het zijn biljartlakens in vergelijking met de Nederlandse natuurvelden.

Eerste training

Onze hoofdtrainer John Vink begint na twee dagen volop media-aandacht al een echte BN’er te worden

Omdat we dinsdag nog een oefenwedstrijd hebben gespeeld en bij de meeste spelers de reis nog in de benen zit, is de eerste training niet intensief. De andere omstandigheden, waaronder een zeer droge lucht, helpen ook niet mee om er een zeer scherpe training van te maken. Met een aangenaam zonnetje wordt er echter wel zo goed mogelijk getraind, onder het toeziend oog van een cameraploeg van het NOS Sportjournaal.

Na de training volgen, zoals het ook bij de profs gaat, de interviews. Onze hoofdtrainer John Vink begint na twee dagen volop media-aandacht al een echte BN’er te worden. De ene volzin na de andere vloeit uit zijn mond en vertellen het verhaal van deze bizarre trip.

Het fraaie uitzicht op Doha vanuit het Intercontinental Hotel.

Terug in het hotel hebben de spelers een paar uur vrijaf. Deze worden benut voor een duik in het zwembad van het hotel of een strandbezoek. Een aantal spelers gaat ook naar hun hotelkamer of de gym.

Bekerwedstrijd

In de avond zijn we te gast bij de bekerwedstrijd Al Arabi – Al Gharafa. In de kolkende ambiance van het Al Arabi-stadion laat Wesley zijn klasse zien. In de 81ste minuut tekent hij de 1-1 aan door een aangesneden vrije trap over de muur heen te tillen.

De keeper blijft duizelig achter en moet even later zelfs met een ambulance worden afgevoerd. De selectie van DHSC heeft met hem te doen en wil hem met een luid applaus een hart onder de riem steken. Na de wedstrijd verplaatsen we ons naar Manko, de exclusieve club naast het Intercontinental Hotel, waar de tweede dag ten einde komt.

Sneijder nodigt DHSC uit voor trainingskamp in QatarHet verhaal achter het trainingskamp.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven