Sneijder nodigt DHSC uit voor trainingskamp in Qatar

KNVB Media
KNVB Media
15 december, 9:37

Wesley Sneijder is zeer betrokken bij DHSC. - Foto: KNVB Media

Het zouden een paar dagen Maastricht worden, maar het wordt een retourtje Doha. De selectie van DHSC kan zich in optimale omstandigheden voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Van 9 tot 14 januari belegt de ploeg van trainer John Vink een trainingskamp in de hoofdstad van Qatar.

DHSC verblijft in Doha op uitnodiging van Wesley Sneijder. De recordinternational die momenteel uitkomt voor Al-Gharafa nodigde zijn oude amateurclub (hij speelde voor DOS waar DHSC onder andere uit is voortgekomen) uit om naar Qatar te komen. "Ik heb regelmatig contact met Wesley", legt voorzitter Ron Klunder uit. "Hij is altijd betrokken geweest, maar sinds zijn broer Jeffrey hier assistent-trainer is en zijn andere broer Rodney uitkomt in het eerste elftal toont hij nog meer interesse in de club. Zo doet hij altijd zijn best om de livestream van de wedstrijden van ons eerste elftal te zien."

Uitnodiging

— Wesley Sneijder als jeugdspeler van DOS. Foto: archief DHSC

De uitnodiging kwam dan ook niet helemaal uit het niets. “Wesley had al eens geopperd dat wij naar Nice, zijn vorige club, konden komen. Dat is toen helaas niet gelukt. Toen hij hoorde dat we in de winterstop op trainingskamp naar Maastricht zouden gaan, volgde wel een uitnodiging. In Qatar kunnen wij ons optimaal voorbereiden op de tweede seizoenshelft. We hebben goede trainingsfaciliteiten en ik vermoed dat de temperatuur ook iets beter is dan hier, haha.”

DHSC moet beter kunnen. Voor het seizoen was promotie naar de hoofdklasse de doelstelling. Momenteel bezet de ploeg de achtste plaats in de competitie. Het trainingskamp heeft dan ook als doel om een goede basis te leggen voor de tweede seizoenshelft en de stijgende lijn in te zetten. "Het wordt geen snoepreisje, al moet iedereen er natuurlijk we optimaal van genieten. Het programma is nog niet helemaal bekend, maar er staan in elk geval uitjes gepland naar het bekerduel van Al-Gharafa tegen Al Arabi, de woestijn en het museum van de emir." Op 13 januari speelt de eersteklasser een oefenduel tegen Al-Gharafa. "Dat is het hoogtepunt van de trip. Echt een unieke wedstrijd, voor ons maar ook voor Wesley. Hierdoor speelt hij voor het eerst tegen Rodney."

Maatschappelijke projecten

Klunder vindt het prachtig dat Sneijder zich zo inzet voor de club. "Met zijn Stichting Sport Ondiep steunt hij met maatschappelijke projecten de wijk waarin hij is opgegroeid, maar ook de voetbalclub." Tijdens zijn afscheidswedstrijd op 6 september tegen Peru was DHSC met zo’n 400 man vertegenwoordigd in het stadion. "Wesley had speciaal voor ons een vak gereserveerd. We hadden allemaal gratis toegang. Bijna iedereen was er.”

DHSC was met een grote afvaardiging bij de afscheidswedstrijd van Wesley Sneijder, waaronder diverse complete jeugdteams.

Binnen de club is het komende trainingskamp uiteraard het gesprek van de dag. "Iedereen heeft er heel veel zin in. En PSV is op hetzelfde moment ook in Doha op trainingskamp. Dat de landskampioen zich ook daar voorbereidt op de tweede seizoenshelft, zegt wel iets over de plek waar we naartoe gaan.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven