Mooie Maandag: Een ochtendje groene palen poetsen

KNVB Media
KNVB Media
3 december, 14:10

In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal. - Foto: KNVB Media

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

Het is een grap die wel vaker wordt uitgehaald en ook SCD’33 uit Deest moest er aan geloven. De doelpalen waren in de nacht voor de wedstrijd met rivaal Victoria’25 groen geverfd. En laat dat nu net de kleur zijn van de tegenstander uit Afferden.

En zo liep bestuurslid Hans de Klein bijna de hele dag rond met groene handen. "Ik stond vanochtend de bananen in te laden, toen ik om kwart over negen een foto doorgestuurd kreeg", vertelde de fruithandelaar tegen De Gelderlander. "Met speciaal zuur waarmee je normaal de velgen van de auto schoonmaakt, heb ik het er uiteindelijk af gekregen”, zei De Klein. Hij kon wel glimlachen om de actie. "Alles bij elkaar heeft het wel tweeënhalf uur geduurd voordat alles redelijk schoon was."

Alles voor de volgende ronde

Soms moet je er iets voor over hebben om succesvol te zijn. Bence Meszaros kan er over meepraten. De doelman van de zaalvoetballers van Tigers uit Roermond speelde in het bekerduel tegen ZVV Ede een absolute hoofdrol. Met een gescheurde lip, dikke neus en blauw oog als gevolg.

Mede door enkele fraaie reddingen van de sluitpost eindigde de bekerwedstrijd in 4-4: strafschoppen! De doelman van zaalvoetbalclub Tigers uit Roermond stopte een pingel tijdens de strafschoppenreeks...met zijn gezicht. Au! Hij verbeet de pijn, maakte zich op voor de volgende strafschop en ook die werd gepakt. Naast een regen aan complimentjes, ontving de doelman naar verluidt ook een ijszak. 

Dubbele hattrick voor Julian

Je hebt van die weekenden die je niet snel vergeet. Dat geldt waarschijnlijk ook voor Julian Hell. De jeugdige aanvaller uit Zevenaar had dubbel succes. Zaterdag scoorde hij drie keer voor VDZ Onder 19 en een etmaal later deed hij als invaller bij het eerste team hetzelfde.

Zes treffers in 24 uur, het kan beroerder. Veel tijd om na te genieten was er niet. Zondagavond riep de plicht om de vakken van de plaatselijke supermarkt te vullen.

Flexibele winterstop

De flexibele winterstop is de periode van 9 januari tot en met 10 maart waarin je als team uit de A-categorie veldvoetbal de mogelijkheid hebt zelf je wedstrijden voor- of achteruit te verplaatsen. Zo kan je als team zelf de start van de tweede seizoenshelft bepalen en handig inspelen op eventuele vakanties, trainingskampen of bijvoorbeeld carnaval. 

De flexibele winterstop, hoe werkt dat?Kijk hier voor meer informatie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven