Mooie Maandag: Voetballers KSV pakken sporttassendief

KNVB Media
KNVB Media
26 november, 13:15

In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal. - Foto: KNVB Media

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

Helden zijn het, de leden van KSV uit Heerhugowaard, die zondagmiddag een man met twee gestolen sporttassen aan hebben gehouden. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. Ze hadden hem gezien met de gestolen goederen, aarzelden geen moment en zetten de achtervolging in. 

De politie arriveerde even later en heeft de verdachte meegenomen naar het bureau in Alkmaar. In de gestolen sporttassen zaten diverse jassen en andere zaken. Drie personen hebben aangegeven dat er spullen van hen zijn gestolen. De politie is op zoek naar meer slachtoffers van diefstal bij de sportvereniging.

Zeven goals, waarvan zes in het goede doel

Vince Stans zal zondag lekker hebben geslapen. Wellicht nam hij de wedstrijdbal die bij Orion tegen Vorden hoorde, wel mee naar bed. Hij mocht de bal houden, nadat hij maar liefst zeven keer had gescoord, waarvan zes keer in het goede doel.

De aanvaller opende via een strafschop de score, maar maakte ook de 1-1 door in eigen doel te koppen, zag De Gelderlander. Dat maakte Stans daarna meer dan goed door nog vier keer te scoren. Met de 7-1 maakte Stans zijn tweede hattrick compleet. "Eigenlijk heb ik er dus zeven gemaakt”, lachte Stans.

"Ik heb er nog nooit zes gemaakt, in de jeugd wel een keer vijf. Ik kreeg een bal mee. De pupil van de week was er niet, dus ik mocht ‘m hebben. Eigenlijk hadden het er twee moeten zijn”, refereerde Stans met een knipoog naar zijn dubbele hattrick.

Taba heeft tabak van het roken bij jeugdwedstrijden

AFC Taba is in 1933 opgericht door handelaren in de destijds florerende tabakswereld in de Amsterdamse binnenstad. Toch was het in augustus 2016 de eerste voetbalclub in Amsterdam die paal en perk stelde aan roken langs de lijn bij de jeugdwedstrijden. Schoorvoetend krijgt de club navolging, maar de teller staat twee jaar later pas op zes.

Taba heeft tabak van het roken bij jeugdwedstrijdenLees hier het hele verhaal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven