Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Regenboogband dit weekend te zien in het amateur- en betaald voetbal

KNVB Media
KNVB Media
7 oktober 2018, 15:53

De KNVB zet in op verbinden en inclusiviteit en staat op tegen discriminatie en uitsluiting. - Foto: KNVB Media

De aanvoerders in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie dragen dit weekend een regenboogband om de arm in plaats van de traditionele aanvoerdersband. Hiermee wordt op initiatief van de Centrale Spelersraad (CSR) en de John Blankenstein Foundation aandacht gevraagd voor diversiteit in het betaald voetbal en amateurvoetbal, wat volop wordt gesteund door de KNVB. Een rondje langs de velden.

Eredivisie

Ook bij het duel FC Emmen - Fortuna Sittard verschenen zondag beide aanvoerders met de kleurrijke band om de arm. KNVB-voorzitter Michael van Praag was in De Oude Meerdijk aanwezig. De KNVB loopt al tijden voorop bij allerlei acties om - bijvoorbeeld - homofobie uit het voetbal te bannen.

Keuken Kampioen Divisie

Vrijdagavond was de regenboogband ook overal te zien in de Keuken Kampioen Divisie. Zoals hier bij het duel van Go Ahead Eagles met Sparta Rotterdam (2-2). In Deventer tekende captain Jeroen Veldmate ook nog eens voor de openingstreffer.

Amateurvoetbal

Ook in het amateurvoetbal kreeg de actie navolging en was de band dit weekend terug te zien. Zowel bij de jeugd als de senioren.

Diversiteit in het voetbal

De KNVB zet in op verbinden en inclusiviteit en staat op tegen discriminatie en uitsluiting. Voetbal is een spiegel van het alledaagse bestaan in de samenleving: er wordt plezier aan beleefd door alle lagen van de bevolking, alle culturen, leeftijden, in de stad en op het platteland.

VVZA 6 VVZA 6 Bij het zesde team van VVZA uit Amersfoort draagt de aanvoerder het hele seizoen de regenboogband.
Diversiteit in het voetbal Diversiteit in het voetbal Hoe verschillend ook, de KNVB wil uitstralen dat voetbal er is voor iedereen: iedereen is welkom, ongeacht afkomst, huidskleur, religie, geslacht of seksuele voorkeur.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen