Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mooie Maandag: Voetbalhumor in Friesland

KNVB Media
KNVB Media
23 april 2018, 16:50

De banken voor tegenstander Leovardia zaten in ieder geval lekker zacht... - Foto: jamielwd

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

Voetbalhumor in Friesland! Voor SC Leovardia stond de uitwedstrijd bij SC Twijzel op het programma. Op voorhand al een pikante ontmoeting, gezien het verleden van Leovardia-assistent Richard Reitsma. Hij was in het verleden al eens trainer van Twijzel.

De ontvangst van Twijzel was op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen. Eén voordeel: de banken zaten wel lekker zacht.

Donny van de Beek-tribune

Het gaat hard met Donny van de Beek. De 21-jarige middenvelder is niet meer weg te denken uit de basis van Ajax en maakte in november zijn debuut in het Nederlands elftal. Maar Van de Beek is niet vergeten waar zijn wortels liggen. Vrijdag legde hij bij zijn jeugdclub Veensche Boys de eerste steen voor een nieuwe tribune, die hij financierde en zijn naam zal dragen. Voor de stoeltjes hoefde Van de Beek niet ver te zoeken.

Veensche Boys krijgt een Donny van de Beek-tribune, met hulp van Donny Veensche Boys krijgt een Donny van de Beek-tribune, met hulp van Donny

Keeper Yilmaz scoort twee keer

Vraag: wat is de kerntaak van een doelman? Antwoord: ervoor zorgen dat er niet wordt gescoord door de tegenstander. Toch? Inderdaad!

Özkan Yilmaz heeft een heel andere opvatting. Hij denkt meer als een voetballer. Wil gewoon doelpunten maken voor ‘zijn’ FC Jeugd. Ondanks het feit dat hij altijd handschoenen aan heeft. En dat deed hij zondag ook. Niet één keer, maar wel twee keer. Tegen Waterswijk bleef de goalie vanaf elf meter twee keer bijzonder cool, lazen we in De Gelderlander. Eindstand: 3-1.

And the winner is…

Renske van Splunter is de Koningin van Kralingen. Het Kanon van Sportclub Excelsior JO10-1M verzamelt de meeste stemmen en wint zodoende het Moment van de Week op Voetbal.nl. Van harte gefeliciteerd!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen