Mooie Maandag: Elkaars beste vrienden, maar zaterdag even niet

KNVB Media
KNVB Media
12 februari, 12:17

Valentijn (rechts) en Yarick: vrienden voor het leven, maar afgelopen zaterdag even niet. - Foto: KNVB Media

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

Elkaars beste vrienden zijn het, maar afgelopen zaterdag even niet. In Zeeland troffen Kloetinge en Bruse Boys elkaar. Dit was vooral de wedstrijd tussen Valentijn van Keulen (Kloetinge, 18 jaar) en de 19-jarige Yarick Dorst, speler van Bruse Boys.

De twee hebben geen geheimen voor elkaar. Ze kennen elkaar al sinds hun babytijd, gingen jarenlang samen op vakantie en spreken elkaar meerdere keren per week. 

Vrienden voor het leven dus, afgezien van de 90 minuten van afgelopen zaterdag. Valentijn won met Kloetinge met 1-0 van zijn maatje Yarick. Hopelijk heeft deze uitslag geen gevolgen voor de vriendschap. 

Geld voor verbouwing door vriendschap opgebracht

De kantine en kleedkamers van Door Vriendschap Verenigd Amsterdam (DVVA) waren toe aan een grondige opknapbeurt. Kosten: 300.000 euro. Maar liefst eenderde van dat bedrag - een ton - werd opgebracht door de leden via een crowdfundingsactie.

DVVA CrowdfundingLeden helpen DVVA aan een ton om verbouwing te financieren.

Sjinkie op wondersloffen, met dank aan Tante Dirkje

De Olympische Spelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang zijn gestart. Met onder meer een zilveren plak voor Sjinkie Knegt. De ‘schicht van Bantega’ – berucht om zijn onwaarschijnlijke manoeuvres – begint zijn sportieve loopbaan niet op ijzers, maar op voetbalschoenen. Sjinkie op wondersloffen, met dank aan Tante Dirkje.

De wondersloffen van Sjinkie'Hij trekt altijd zijn eigen plan. Dat maakt hem zo'n leuk persoon.'

Speeldagenkalender seizoen 2018/’19 bekend

De speeldagenkalender voor het amateurvoetbal voor het seizoen 2018/’19 is bekend. De meeste competities beginnen wederom in het vierde weekend van september en nagenoeg alle competities eindigen in het vierde weekend van mei.

Speeldagenkalender 2018/'19Ga naar de speeldagenkalender 2018/'19.

And the winner is...

Het overzicht, de techniek, de precisie. Toegegeven, hij is ook wel heel mooi. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Sven van Dam – speler van RKSV Rood Wit uit Sint Willibrord – de winnaar is van het Moment van de Week. Van harte gefeliciteerd!

 
 

Het overzicht, de techniek, de precisie: Sven van Dam (Rood Wit) wint Moment van de Week. 

Woensdag presenteren we op het Facebook-kanaal van Voetbal.nl drie nieuwe pareltjes uit het amateurvoetbal.  Zelf een prachtig moment op camera hebt vastgelegd? Stuur ons de beelden. 

Facebook Voetbal.nlGa naar de de Facebookpagina van Voetbal.nl voor meer mooie momenten uit het amateurvoetbal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven