Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Weer of geen weer, het G-team van Antwan traint gewoon door'

KNVB Media
KNVB Media
13 oktober 2017, 11:35

HRC ’14 is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. - Foto: KNVB Media

Het was ineens weer zo’n typische herfstavond. Stromende regen. Een guur windje. Onverwachte kou. De overgang van zomer naar herfst kent geen medelijden. Veel mensen blijven daarom thuis vanavond. Voetbaltrainingen worden afgelast. In veel WhatsApp-groepen regent het afmeldingen. Maar de G1 van HRC’14 traint gewoon door.

Sterker nog: op dit soort avonden is het team op haar best en spatten de vonken ervan af op het veld. En dus staat Antwan van Doorn, trainer van het G-team, bij thuiskomst in een drijfnat pak de ene na de andere anekdote te vertellen aan zijn dochter Celesta.

Hechte band

Als Antwan van Doorn moest kiezen zou hij zijn eigen voetbal opgeven om het G-team van HRC'14 te blijven trainen.

“Dat is dus typisch mijn vader, begint Celesta van Doorn. Altijd positief. Overal bij betrokken. Altijd een glimlach op zijn gezicht. Als projectmanager heeft hij een drukke baan. Soms is er maar een kwartier om tussendoor wat te eten voordat hij naar de training gaat. Maar als hij moet kiezen, geeft hij eerder zijn eigen voetbal op om het G-team te kunnen blijven trainen.”

Het begon allemaal zo’n tien jaar geleden. Fransje van Hemert, een trouwe supporter van het eerste elftal, kwam elke week bij Van Doorn kijken. Ze bouwden een hechte band op met elkaar. Ze bespraken de mogelijkheid om te starten met G-voetbal op de club. Stichting MEE heeft Van Doorn toen benaderd om het eerste G-team in de Bommelerwaard op te zetten. En inmiddels speelt het G-team in de KNVB-competitie. Dankzij de trainer dus. “Mijn vader staat altijd voor iedereen klaar", vertelt zijn dochter. "Ik ben echt zo trots op hem. Nu is het tijd om hem een keertje in het zonnetje te zetten."

Poster

Mijn vader staat altijd voor iedereen klaar. Ik ben echt zo trots op hem

HRC ’14 is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. De club en de trainer werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van Van Doorn. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. De coach was onder de indruk van zijn poster. Eén poster hangt inmiddels bij hem thuis en één poster krijgt een mooi plekje in de kantine van HRC ‘14. 

G-voetbal G-voetbal Lees hier meer over het aanbod van clubs met G-voetbal.


Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen