G-voetbal

Voetbal is volkssport nummer 1 en zit verankerd in onze maatschappij. De sport is voor iedereen toegankelijk, maar voor een grote groep Nederlanders is de weg naar de plaatselijke voetbalclub minder gemakkelijk te vinden. Voor voetballiefhebbers met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking zijn namelijk aanpassingen nodig zodat ook zij kunnen voetballen.

Bijvoorbeeld door extra begeleiding of met passend voetbalaanbod in de buurt zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan voetballen. Voor deze voetballiefhebbers heeft de KNVB competities met aangepast voetbal. Dit noemen we G-voetbal.

Ugo Mulder, trainer van het G-voetbalteam van SJS uit Stadskanaal.

Dat zijn speciale competities zodat écht iedereen kan voetballen. Op dit moment spelen zo’n 5.000 jeugd- en seniorenleden G-voetbal. De KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING stimuleren amateurverenigingen om G-voetbal op te zetten en het de aandacht te geven die het verdient. 

Mooie verhalen

KNVB.nl publiceert wekelijks mooie verhalen over het G-voetbal. Hieronder het eerste verhaal over Ugo Mulder, trainer van het G-voetbalteam bij SJS uit het Groningse Stadskanaal. "Mijn wens voor de toekomst? Dat we over een paar jaar nog steeds een bloeiende afdeling hebben voor voetballers met een beperking. Nieuwe leden zijn altijd welkom."

Overige pagina's

G-voetbalMeedoen met G-voetbal? Klik hier!

ING: G-voetbalKijk hier voor meer informatie over G-voetbal op de website van ING.

Fonds GehandicaptensportKijk hier voor meer informatie over het G-voetbal op de website van het Fonds Gehandicaptensport.

Medewerkers en contact

G-voetbal

Voor algemene vragen.

Geertjan de Grip

projectmedewerker Noord-Oost (Noord)

Wilco Huisman

projectmedewerker Noord-Oost (Oost)

  • 06-15823140

Martin Gemin

projectmedewerker West

Aschwin Versteijnen

projectmedewerker Zuid (1)

Gaby Spierts

projectmedewerker Zuid (2)

Marcel Geestman

contactpersoon aangepast voetbal


Laatste nieuws

Terug naar boven