G-voetbal

Voetbal is volkssport nummer 1 en zit verankerd in onze maatschappij. De sport is voor iedereen toegankelijk, maar voor een grote groep Nederlanders is de weg naar de plaatselijke voetbalclub minder gemakkelijk te vinden. Voor voetballiefhebbers met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking zijn namelijk aanpassingen nodig zodat ook zij kunnen voetballen.

Bijvoorbeeld door extra begeleiding of met passend voetbalaanbod in de buurt zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan voetballen. Voor deze voetballiefhebbers heeft de KNVB competities met aangepast voetbal. Dit noemen we G-voetbal.

Dat zijn speciale competities zodat écht iedereen kan voetballen. Op dit moment spelen zo’n 5.000 jeugd- en seniorenleden G-voetbal. De KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING stimuleren amateurverenigingen om G-voetbal op te zetten en het de aandacht te geven die het verdient. 

Mooie verhalen

KNVB.nl publiceert wekelijks mooie verhalen over het G-voetbal. Hieronder de eerste verhalen.

'Onze trainer Leroy kun je vergelijken met Phillip Cocu'Onlangs was het zover: de allereerste competitiewedstrijd van het G-team van SV Meerssen.

Lars Rietbergen komt altijd naar de trainingEr stond zaterdag weer een heerlijke voetbalpot op het programma. Dit keer op de velden van koploper OSC Utrecht waar het G-team van FC Almere op bezoek ging. Het team van Lars Rietbergen.

Vier clubleden AZC Zutphen verrast met posterAZC Zutphen is een van de bijna 350 voetbalclubs met G-voetbal. De clubs is trots op de spelers én de begeleiding. Vier clubleden werden onlangs verrast met een poster.

Dankzij Freddie voetballen drie G-voetbalteams bij SJSOngeveer twee jaar geleden werd aan Ugo Mulder gevraagd of hij trainer wilde worden van het G-voetbal. Speciale teams van kinderen of volwassenen met een beperking trainen, dat zag Ugo wel zitten. Klik hier en lees verder.

Paul van Veen staat altijd voorinHet is zaterdagmiddag. Op de velden van de plaatselijke voetbalvereniging uit Koedijk wordt de Noord-Hollandse derby tegen de Zouaven afgewerkt. Over het veld rennen spelers druk heen en weer. Op één speler na. Klik hier en lees verder.

Medewerkers en contact

Medewerkers en contactKijk hier voor meer informatie over de medewerkers.

Overige pagina's

G-voetbalMeedoen met G-voetbal? Klik hier!

ING: G-voetbalKijk hier voor meer informatie over G-voetbal op de website van ING.

Fonds GehandicaptensportKijk hier voor meer informatie over het G-voetbal op de website van het Fonds Gehandicaptensport.


Laatste nieuws

Terug naar boven