Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Jonathan staat symbool voor het G-voetbal bij SSV ‘65'

KNVB Media
KNVB Media
5 oktober 2017, 11:55

SSV ’65 is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. - Foto: KNVB Media

Het was flink puzzelen voor de secretaris van SSV ’65 om de planning rond te krijgen van het thuisprogramma bij de seizoensopening. Maar het is gelukt. Met een bomvol programma wordt de ene na de andere thuiswedstrijd afgewerkt. De voetbalkantine puilt uit. Driftig worden koppen koffie, tosti’s en flesjes limonade besteld.

Het lijkt alsof de hele stad zich deze zaterdagochtend heeft verzameld bij SSV '65. Aan de muur hangen drie schilderijen van internationals. Nuyens, Capello en Van der Visse vertegenwoordigen het Nederlands G-elftal uit de jaren negentig. “En we hangen hier natuurlijk de poster van Jonathan de Gooijer naast, vertelt Tim Joosse, voorzitter van de club.

Voortrekker van het team

In het veld is hij altijd aan het coachen en pept hij zijn teamgenoten op

“Jonathan is keeper én aanvoerder van de G1 van onze club. Echt een voortrekker van het team. In het veld is hij altijd aan het coachen en pept hij zijn teamgenoten op. We hebben hier elk jaar ons eindejaarstoernooi waar jong en oud door elkaar loopt. Jonathan zit dan aan de bar, meldt zich als eerste aan, en schrijft gelijk zijn hele team in. Mooi toch? Eigenlijk staat Jonathan een beetje symbool voor onze G-voetbalafdeling."

Het G-voetbal neemt al 25 jaar een speciale plek in bij de club uit Zeeland. In de jaren ’90 was SSV’65 één van de pioniers die ermee begon. “En we willen heel graag uitbreiden want inmiddels barst het huidige G-team uit zijn voegen", vertelt Joosse. "En ze hebben ook nog eens de hoogste trainingsopkomst van de club. Daarom onderzoeken we op dit moment de mogelijkheden om te gaan starten met jeugd G-voetbal. Via deze weg roepen we kinderen met een beperking dan ook op om zich aan te melden bij de leukste club uit Zeeland."

Poster

Via deze weg roepen we kinderen met een beperking dan ook op om zich aan te melden bij de leukste club uit Zeeland

SSV ’65 is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. De club en De Gooijer werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van de keeper. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. De Gooijer was onder de indruk van zijn poster. Eén poster hangt inmiddels bij hem thuis en één poster krijgt een mooi plekje in de kantine van SSV ‘65. 

G-voetbal G-voetbal Lees hier meer over het aanbod van clubs met G-voetbal.


Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen