Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Mede door John komen ze overal vandaan om te spelen'

KNVB Media
KNVB Media
16 september 2017, 8:00

John van Hout, trainer van de G-teams van SBC. - Foto: KNVB Media

Het is druk in de groepsapp van het G-voetbal begeleidingsteam van SBC.'Is er al meer bekend over het toernooi bij RKC Waalwijk?' 'Ja, stuur zo update.' 'En wanneer start eerste training?' 'Vrijdag! Heb morgen overleg over trainingsschema.' 'Top, dank!' Duimpjes en smileys volgen.

Er was toendertijd slechts één probleem: er waren nog geen kinderen

Wie later inschakelt heeft zomaar een flink aantal ongelezen berichten. Want alle trainers, ouderbegeleiders, spelers en ouders/verzorgers zijn weer klaar voor de start van een nieuw voetbalseizoen bij SBC.

Enthousiaste trainer

“Net als vier jaar geleden”, begint Diana van der Looij, die ook in de groepsapp zit. “De club wilde destijds starten met G-voetbal. Ze hadden in John van Hout ook al een enthousiaste trainer gevonden. Er was toendertijd slechts één probleem: er waren nog geen kinderen.

“In diezelfde periode hebben we met drie moeders de stichting MeeDoen Son en Breugel opgericht. Er was binnen de gemeente nauwelijks sportaanbod voor kinderen met een beperking. Daar moest verandering in komen. We gingen contact leggen met allerlei lokale sportclubs. SBC reageerde als eerste. Zo kwamen we met John en voorzitter Willem van ’t Geloof in contact en zijn we met zeven kinderen gestart.”

Drie teams

Inmiddels sporten er 65 kinderen en jongeren met een beperking in de gemeente

Inmiddels sporten er 65 kinderen en jongeren met een beperking in de gemeente. Een groot aantal daarvan speelt bij SBC verdeeld over drie teams. “Mede dankzij John komen ze overal vandaan om hier te voetballen”, vervolgt Van der Looij. “Neem bijvoorbeeld Bram Rooijackers. Hij speelde in een regulier team in een nabijgelegen dorp. Voetballen daar in het reguliere team werd lastig voor hem. Hij kwam bij ons voetballen en heeft het geweldig naar zijn zin nu. Iedereen kijkt nu alweer uit naar de eerste training aanstaande vrijdag. Er zal deze week nog wel wat berichtenverkeer plaatsvinden op de groepsapp."

SBC is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. De club en Van Hout werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van de trainer. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. Van Hout was onder de indruk van zijn poster. Eén poster hangt inmiddels bij hem thuis en één poster krijgt een mooi plekje in de kantine van SBC.

G-voetbal G-voetbal Lees hier meer over het aanbod van clubs met G-voetbal.


Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen