Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Iedere club verdient een trainer zoals Anita'

KNVB Media
KNVB Media
11 september 2017, 9:24

Anita Hadderingh viert aan het eind van het seizoen haar 25-jarig jubileum bij v.v. Heerenveense Boys. - Foto: KNVB Media

Ze hebben het er nog over bij v.v. Heerenveense Boys. Over de jaarlijkse slotdag. Jong en oud kwam tegen elkaar in actie tijdens het gezellige mixtoernooi van de club. En natuurlijk waren de twee G-teams ook van de partij.

“Een van de spelers uit het G-team stond ’s avonds te draaien op het feest. Die wordt nu door iedereen DJ Michael genoemd”, begint Tom Boersma, jeugdvoorzitter van de club. “Die slotdag is echt een toonbeeld hoe het G-voetbal onderdeel van de club is geworden. Hierin heeft Anita Hadderingh een heel grote rol gespeeld.”

25-jarig jubileum

Ik zou elke club een trainer zoals Anita toewensen

“In 1993 zijn we begonnen met een G-team in de zaal. In 2010, toen de KNVB startte met een veldvoetbalcompetitie voor G-voetbal, waren wij een van de eerste clubs in Noord-Nederland die deelnamen. Anita was vanaf het begin de trainer. Ze heeft het CIOS afgerond met voetbal als keuzevak en is hier niet meer weggegaan. Ze staat nog steeds voor de groep en traint de twee G-teams van de club. Aan het einde van dit seizoen vieren we haar 25-jarig jubileum."

“Anita is echt een aanwinst voor de club”, vervolgt Boersma. “Voetbal zit bij haar in de genen. Ze kan goed omgaan met de spelers. De ene keer wordt ze geknuffeld, een volgend moment moet ze omgaan met heftige emoties. Zij kan dat als de beste. Ik zou elke vereniging een trainer zoals Anita toewensen. Mede door haar is het G-voetbal inmiddels onlosmakelijk aan de club verbonden en echt een meerwaarde geworden."

Poster

Heerenveense Boys is een van de bijna 350 voetbalclubs waar mensen met een beperking kunnen voetballen. De club en Hadderingh werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van de trainer. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. Hadderingh was onder de indruk van haar poster. Eén poster hangt inmiddels bij haar  thuis en één poster krijgt een mooi plekje in de kantine van Heerenveense Boys. 

G-voetbal G-voetbal Lees hier meer over het aanbod van clubs met G-voetbal.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen