Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zelfs in haar vakantie regelt Jose nog alles voor het team

KNVB Media
KNVB Media
7 september 2017, 12:19

Esto is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. - Foto: KNVB Media

"Hallo? Met Jose Nicolaas. Ja hoor, we staan in de file in Kroatië, dus ik heb alle tijd om even te bellen. Mijn man rijdt dus kom maar op met de vragen." Het is Jose Nicolaas ten voeten uit, zo weten ze bij Esto. Zelfs in haar vakantie wil ze haar spelers en speelsters helpen waar ze kan.

Vanaf haar vakantieadres zit Jose iedereen te mailen, te appen en houdt ze contact met de KNVB

Het is precies de reden waarom ze haar namens de voetbalclub graag een keer in het zonnetje willen zetten. "We hadden alle trainers en begeleiders van ons G-voetbalteam natuurlijk wel kunnen nomineren, maar Jose heeft echt de basis gelegd van het G-voetbal bij Esto", vertelt Lisette Groeneveld. "Mede dankzij haar gaat het team vanaf nu in de officiële KNVB G-voetbalcompetitie spelen. Mooi toch?"

'Niets is teveel voor haar'

Lisette spreekt namens het hele gezin Groeneveld. Haar dochter Sanne is trainer en haar man William stond mede aan de basis van de oprichting van het team. "Jose is heel sociaal en staat altijd voor iedereen klaar. Ze doet ontzettend veel voor het team en vindt alles wat ze doet eigenlijk maar heel gewoon. Vorig jaar mochten we bijvoorbeeld in de rust penalty’s nemen bij de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Dan zit Jose vanaf haar vakantieadres iedereen te mailen, te appen en houdt ze contact met de KNVB. Niets is teveel voor haar."

Jose Nicolaas, de drijvende kracht achter het G-voetbal bij Esto.

We hopen dat er meer kinderen uit de regio G-voetbal gaan spelen

Het G-voetbal, bij Esto De Giganten genoemd, is een aantal jaar geleden gestart met een paar spelers uit de buurt. Onder de bezielende leiding van Nicolaas, G-voetbalcoördinator en aanspreekpunt, groeien De Giganten in korte tijd uit tot een hecht team.

"En elk jaar komen er meer spelers bij", vervolgt Groeneveld. "We maken echt de mooiste dingen mee met het team. We hebben bijvoorbeeld trainingen gehad bij ADO Den Haag en AZ. Of we nog een wens hebben voor de toekomst? Zeker. Dat er meer kinderen uit de regio G-voetbal gaan spelen. Liefst ook wat oudere spelers zodat het niveauverschil kleiner wordt. En nog een keer een training bij Feyenoord, roept mijn dochter op de achterbank."

Poster

Esto is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. De club en coördinator werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van Jose Nicolaas. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. Nicolaas was onder de indruk van haar poster. Eén poster hangt inmiddels bij haar thuis en één poster krijgt een mooi plekje in de kantine van Esto.

G-voetbal G-voetbal Lees hier meer over het aanbod van clubs met G-voetbal.


Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen