Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Na cursus G-voetbaltrainer is Renée nu zelf ook trainer

KNVB Media
KNVB Media
10 augustus 2017, 16:28

Renée Vos: een zelfstandige en ondernemende G-voetbalster. - Foto: KNVB Media

Zomerstop. Even geen voetbal. Geen bomvolle kantine met kletterende kindervoetbalschoenennopjes. Even rust. Het overvolle trainingsschema wordt vervangen door lege kunstgrasvelden met hier en daar een plukje voetballende jongeren.

Een langgekoesterde vakantie breekt aan. Het allerlaatste overleg van het seizoen is zojuist aangebroken: de Algemene Ledenvergadering. We zijn in Naarden bij de plaatselijke NVC. Fluisterend worden een paar biertjes besteld. De bitterballen laten nog even op zich wachten. In een geïmproviseerde theateropstelling van houten stoeltjes en barkrukken luisteren de toehoorders aandachtig. Een enkeling staat. Henk Tip, oprichter van het G-voetbal van de club, neemt het woord.

Groeiende G-voetbalafdeling

"Onze G-voetbalafdeling blijft maar groeien", vertelt hij zijn gehoor. "Inmiddels hebben we vier teams en ik heb een primeur voor jullie: volgend jaar starten we met een senioren G-team." Applaus volgt. Bij de club zijn ze maar wat trots op de G-voetbalafdeling. Tip heeft met de oprichting van de G-voetbalafdeling met vele trainers en vrijwilligers een mooie basis gelegd en het stokje inmiddels overgedragen aan Marlous van Grieken. En binnen die afdeling gebeuren bijzondere dingen.

Renée wilde niet alleen voetballen, maar ook wat doen voor de club. Toen is ze onze ledensecretaris geworden

"Een van onze speelsters met een beperking, Renée Vos, kwam hier een jaar of tien geleden aanfietsen. Ze was toen al zelfstandig en ondernemend. Ze wilde niet alleen voetballen, maar ook wat doen voor de club. Toen is ze onze ledensecretaris geworden. Later regelde ze de kleding voor nieuwe leden en recent heeft ze de cursus G-voetbaltrainer gevolgd bij de KNVB. Nu traint Renée de allerjongsten en maakt ze volgend jaar de overstap naar de senioren waar ze als invalster bij het team betrokken blijft."

Poster

NVC Naarden is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. De club en Vos werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van de voetbalster. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. Vos was onder de indruk van haar poster. Eén poster hangt inmiddels bij haar thuis en één poster krijgt een mooi plekje in de kantine van NVC Naarden.

G-voetbal G-voetbal Lees hier meer over het aanbod van clubs met G-voetbal.


Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen