Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Niels wil laten zien dat iedereen met een beperking welkom is'

KNVB Media
KNVB Media
2 juli 2017, 8:00

Niels Luteijn, speler van het eerste elftal én trainer van het G-team van Zeelandia Middelburg. - Foto: KNVB Media

“Kom bij elkaar! Welkom op onze activiteitendag. Hebben jullie er een beetje zin in?”, galmt het over de voetbalvelden van Zeelandia Middelburg. Niels Luteijn, speler van het eerste elftal en trainer van het G-team, heet iedereen welkom.

Niels is een duizendpoot die gespecialiseerd is in het werken met kinderen met een beperking

Het is 17 juni. Een tropische dag is voorspeld. Vlak voor de langste dag van het jaar zit bij de meeste voetbalclubs ‘het hek op slot’ voor een welverdiende zomerstop. Maar niet bij Zeelandia. Hier maken ze zich juist op voor een prachtige dag met zo’n vijftig enthousiaste G-voetballers uit de verre omtrek. “Met deze dag willen we laten zien dat iedereen uit de omgeving met een beperking hier hartstikke welkom is”, begint Edwin Overbeeke, verenigingsmanager van de club.

Duizendpoot

“En Niels doet het echt hartstikke goed”, vervolgt hij. “Hij speelt hier al vanaf de F-jes en is een ‘jongen van de club’. Niels is een duizendpoot die gespecialiseerd is in het werken met kinderen met een beperking. Hij is groepsbegeleider op een zorgboerderij, geeft thuisbegeleiding aan kinderen met een beperking, organiseert clinics in het speciaal onderwijs én hij verzorgt een jongen met een progressieve spierziekte. Hij kan dan ook erg goed overweg met de kinderen uit ons G-team. Sommigen zet hij bij elkaar en sommigen haalt hij juist weer een beetje uit elkaar. Echt mooi om te zien hoe hij dat doet.”

Een beetje promotie voor het  G-voetbal zou wel fijn zijn

“Vijf jaar geleden zijn we gestart met dit G-voetbalteam”, vertelt Luteijn. “Een apart jeugdteam zodat de onderlinge verschillen niet te groot zijn. Ik doe het samen met Ab Postma die al langer bij het team zit dan ik. Ab regelt echt van alles voor het team. Nu heeft hij bijvoorbeeld weer geregeld dat we kunnen fitnessen. Daarnaast zorgt Ab met zijn leuke grapjes voor een geweldige sfeer in het team. Af en toe spelen we wedstrijden of hebben we zo’n dag als vandaag. Maar een beetje promotie voor het  G-voetbal zou wel fijn zijn hoor. We hopen dat meer clubs uit de omgeving gaan starten met  G-voetbal, zodat we vaker én wat dichterbij kunnen spelen. Nu moeten we soms helemaal naar Brabant voor een wedstrijdje."

Poster

Zeelandia Middelburg is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. De club en Luteijn werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van de trainer. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. De trainer was onder de indruk van zijn poster. Eén poster hangt inmiddels bij hem thuis en één poster krijgt een mooi plekje in de kantine van Zeelandia Middelburg.

G-voetbal G-voetbal Lees hier meer over het aanbod van clubs met G-voetbal.


Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen