Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Als rechtsback staat Kevin echt zijn mannetje'

KNVB Media
KNVB Media
28 juni 2017, 12:40

Trainer Maurice Bissels en zijn zoon Kevin Bissels. - Foto: KNVB Media

Het is maandagmiddag. Maurice Bissels komt net thuis van een drukke werkdag als de telefoon gaat. "Ja hoor. Het komt wel even uit", zegt hij op vriendelijke toon. Al snel gaat het gesprek over het G-voetbal binnen zijn club Blauw Geel '38 / Jumbo, het G-team waar hij trainer/coach is.

Het gaat over de ontwikkeling van de spelers. En natuurlijk over zijn eigen zoon Kevin Bissels, die na de zomer de overstap maakt van het G-team naar een pupillenteam. "Want als je bent uitgeleerd, moet je een volgende stap maken", vindt hij.

Volledig geïntegreerd

In het begin heeft hij heel wat grassprieten geteld, maar nu is hij een echte teamspeler

Het tekent de wijze waarop het G-voetbal binnen de club is geïntegreerd. "Dit seizoen heeft een andere speler ook al de overstap gemaakt van het G-team naar een pupillenteam." Samen met Piet van Alst, die coördinator is, staat Bissels symbool voor de G-voetbalafdeling van de club uit Veghel. "Kevin is vier jaar geleden gestart. Hij heeft een autistisch spectrum zoals ze dat noemen. In het begin heeft hij heel wat grassprieten geteld, maar na anderhalf jaar begon hij zich te ontwikkelen. Nu is hij een goede verdediger en een echte teamspeler. Als rechtsback staat hij echt zijn mannetje, hoor."

Blauw Geel is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. De club en Bissels werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van de speler. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. Bissels was onder de indruk van zijn poster. Eén poster hangt inmiddels bij hem thuis en één poster krijgt een mooi plekje in de kantine van Blauw Geel.

G-voetbal G-voetbal Lees hier meer over het aanbod van clubs met G-voetbal.


Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen