Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Paul is iemand die zijn jas nog uitdoet voor de spelers'

KNVB Media
KNVB Media
20 juni 2017, 12:45

KGB is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. - Foto: KNVB Media

Precies drie woningen scheiden Paul Wolfs en Jeroen Mulder van elkaar. Maar op de voetbalclub KGB zijn ze vier handen op een buik. Vooral trainer Wolfs besteedt heel wat uurtjes aan de inmiddels bloeiende G-voetbalafdeling van de club uit Bovenkarpsel.

"Maar helemaal vanzelf ging dat niet”, vertelt Mulder, die G-voetbalcoördinator op de achtergrond is. “Paul en ik hadden al een aantal jaar goed contact met elkaar”, vervolgt hij. "Op een dag vroeg hij of ik meewilde naar het jaarlijkse Pinkstertoernooi van zijn Stichting Westfries G-voetbal, waar hij penningmeester én trainer van is. Of ik meewilde als fotograaf."

Meer aandacht voor G-voetbal

Paul besteedt elk uurtje dat hij over heeft aan kinderen met een beperking hier in onze regio

Wolfs wilde meer aandacht voor de stichting en het G-voetbal op social media. Mulder ging mee en leerde de trainer beter kennen. "Sinds die dag ben ik erachter gekomen dat Paul een enorme passie heeft voor G-voetbal. Of je nu wel of niet kan voetballen, iedereen is welkom en komt aan spelen toe. Of je nu groot, klein, goed of minder goed bent. Iedereen moet plezier hebben en met een goed gevoel naar huis gaan. Paul besteedt elk uurtje dat hij over heeft aan kinderen met een beperking hier in onze regio."

Paul Wolfs, trainer van de G-voetbalteams van KGB.

“Vrij snel daarna heb ik, via het bestuur, aan Paul gevraagd om de G-voetbalafdeling van mijn club KGB nieuw leven in te blazen. Op dat moment waren er namelijk maar vijf spelers. Hij wilde het doen op voorwaarde dat ik de coördinator zou worden. Vervolgens ging Paul met een enorme passie aan de slag. Hij ging langs bij woongroepen, bij scholen en bij ouders en kinderen thuis. Hij ontfermt zich over iedere individuele speler. Dit heeft er onder andere toe geleid dat het G-voetbal van KGB binnen 2,5 jaar van 5 naar 25 leden is gegroeid. We hebben nu een G1 én een G2. De wens van Paul is om er nog een jeugdteam aan toe te voegen. Paul is iemand die zijn jas nog uitdoet voor de spelers."

Poster

KGB is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. De club en KGB werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van Wolfs. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. De trainer was onder de indruk van zijn poster. Eén poster hangt inmiddels bij hem thuis en één poster krijgt een mooi plekje in de kantine van KGB.

G-voetbal G-voetbal Lees hier meer over het aanbod van clubs met G-voetbal.


Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen