Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Overbos geniet van passie en sportiviteit Joshua Diseraad

KNVB Media
KNVB Media
28 mei 2017, 14:30

Overbos is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen met een beperking kunnen voetballen. - Foto: KNVB Media

Het is zaterdagmiddag. Op de velden van voetbalvereniging NVC wordt de kampioenswedstrijd tussen NVC en Overbos gespeeld. De een na laatste wedstrijd uit de eerste klasse van de JG1 competitie. Een speciale competitie voor spelers met een beperking.

Het is een spannende wedstrijd, vergelijkbaar met de ontknoping uit de Eredivisie. Koploper NVC speelt tegen nummer twee Overbos; de ploeg van Joshua Diseraad. Overbos is sterker en zet de zoveelste aanval in. Rond de middenlijn helpt Joshua een speler overeind. “Gaat het”, vraagt hij vriendelijk terwijl het spel op en neer golft.

Lieve jongen

“Dat moment rond de middenlijn typeert Joshua”, vertelt G-voetbalcoördinator Mariëlle van Deenen vol bewondering over de linksback van het team. “Joshua is een hele lieve, gevoelige jongen. Hij staat echt zijn mannetje maar heeft ook veel respect. Voor iedereen eigenlijk. Na afloop gaat hij als eerste naar de scheidsrechter toe én hij bedankt mij elke zaterdag weer voor de coaching en begeleiding. Bijzonder toch?”

Joshua is een hele lieve, gevoelige jongen. Hij staat echt zijn mannetje maar heeft ook veel respect

Diseraad begon met voetballen bij de club uit Hoofddorp toen hij zes was. Elke zondag stond hij om zes uur op omdat hij zo blij was dat hij weer naar de voetbal mocht. Zijn motorische vaardigheden waren toen nog niet zo goed ontwikkeld als nu, maar hij gaf nooit op. “Inmiddels is hij zeventien en is hij enorm gegroeid”, vervolgt zijn coach, die naast coördinator ook teamleider én trainer is van het team. “Zijn motoriek is sindsdien enorm verbeterd. Hij speelt daarom al competitiewedstrijden sinds hij acht is. Volgend seizoen maakt hij de overstap naar de senioren met een aantal teamgenoten, dat grotendeels ook vrienden is geworden. 

Bijzonder team

“Het is een heel bijzonder team dat al veel heeft meegemaakt", vertelt Van Deenen. "Zo hebben we ooit als jongste team meegedaan aan een seniorentoernooi en wonnen we de sportiviteitsprijs. De vijfde plek was niet van belang, we gingen allemaal voor die sportiviteitsprijs. Ik zeg daarom ook altijd: 'Als jullie plezier hebben, ben ik tevreden'. Maar dan zeggen de jongens: 'Maar als we winnen hebben we wel meer plezier'."

Joshua Diseraad, linksback van Overbos.

“Volgend seizoen gaat Joshua met een aantal teamgenoten naar de senioren", vervolgt ze. "En hij heeft eigenlijk nog een wens: dat er wat voetbalvrienden bijkomen die net zoals hij dan achttien jaar of ouder zijn, zodat hij in het nieuw op te richten senioren G-voetbalteam van Overbos kan gaan spelen."

Verrast met een poster

Overbos is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen met een beperking kunnen voetballen. De club en speler werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. Diseraad en de club zijn op zoek naar nieuwe spelers voor het nieuw op te richten Senioren G-team van Overbos. Heb je interesse? Meld je dan nu aan bij de club!

G-voetbal G-voetbal Lees hier meer over het aanbod van clubs met G-voetbal.


Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen