Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Dankzij Egbert en Alwin lopen spelers met glimlach het veld af'

KNVB Media
KNVB Media
20 mei 2017, 7:00

Alwin Cuperus (linksboven) en Egbert Kuipers druk in de weer met hun pupillen. - Foto: KNVB Media

“Pak jij eerste paal, dan pak ik tweede paal. De verliezers ruimen op”, roept Egbert Kuipers, trainer van het G-team van Blauw Wit ’34. De afgeslagen corner wordt hard richting het middenveld getrapt.

Ik krijg zoveel energie door met hen te werken

In een drafje holt hij terug. Alwin Cuperus, de andere trainer van het elftal, sprint een van de jongste spelers glimlachend voorbij en speelt de bal bewust iets te zacht naar een teamgenoot zodat er een mooi duel om de bal ontstaat. Er wordt volop gelachen. We kijken naar de climax van een voetbaltraining op een mooie zonnige avond. De training van het jeugd G-voetbalteam van de club uit Leeuwarden loopt op zijn eind.

Zes trainers op het veld

“Dit team bestaat uit pupillen. Daarnaast trainen we een juniorenteam", vertelt Cuperus na afloop van zijn training. "We willen graag uitbreiden zodat we drie jeugd G-teams kunnen maken. Alle kinderen met een beperking uit Leeuwarden zijn hier dus van harte welkom. We staan hier met zes trainers op het veld, dus met de begeleiding zit het wel goed.”

De student Sociaal Pedagogische Hulpverlening werkt in het dagelijks leven met mensen met een verstandelijke beperking. “Ik ben nu mijn scriptie aan het schrijven en daarna begin ik mijn eigen bedrijf. Zodat ik zorg op maat kan aanbieden. Voor kinderen, want ik krijg zoveel energie door met hen te werken.”

Gevoel voor humor

De samenwerking verloopt heel erg soepel

Een van de andere trainers is Egbert Kuipers. Hij was al tien jaar jeugdtrainer bij de club toen hij werd gevraagd om het G-team te trainen. “De samenwerking verloopt eigenlijk heel erg soepel. En het leuke is dat Egbert zo’n ongelooflijk gevoel voor humor heeft. De spelers lopen hier echt met een glimlach van het veld af”, vertelt Alwin verder. En op de training doen we dus altijd mee. Meestal moet Egbert zelf opruimen eindigt Alwin met een lach.”

Nederland telt zo’n 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. Blauw Wit ’34, Alwin Cuperus en Egbert Kuipers werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van beide trainers. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. De trainers waren onder de indruk van hun poster. Eén hangt inmiddels bij hen thuis en één krijgt een mooi plekje in de kantine van Blauw Wit ‘34.

G-voetbal G-voetbal Lees hier meer over het aanbod van clubs met G-voetbal.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen