IJsselmeervogels kampioen Derde divisie zaterdag

13 mei 2017, 16:59

IJsselmeervogels bleef op de slotdag concurrent FC Lisse voor. - Foto: KNVB Media

IJsselmeervogels is zaterdag kampioen geworden in de Derde divisie. De ploeg van Sandor van der Heide won op de slotdag met 0-1 van Quick Boys. Concurrent FC Lisse ging met 1-0 ten onder bij Jong FC Groningen.

De ploeg uit Bunschoten-Spakenburg begon aan de laatste speelronde met een voorsprong van twee punten. Zelf moest het op bezoek bij Quick Boys. FC Lisse reisde af naar Jong Groningen. De Lissenaren moesten winnen en hopen op een nederlaag van de koploper. Deze bleef echter uit.

Feest bij IJsselmeervogels na het binnenhalen van de titel en promotie naar de Tweede divisie.

Hoewel Quick Boys sterk aan de wedstrijd begon, nam IJsselmeervogels vlak voor rust de leiding dankzij Sherwin Grot. Direct na rust werd de situatie nog gunstiger voor IJsselmeervogels omdat Jong FC Groningen de leiding had genomen tegen FC Lisse. Michael Breij was de doelpuntenmaker.

Kampioensfeest

Bij beide wedstrijden kwam vervolgens geen verandering meer in die stand. Hierdoor kon IJsselmeervogels aan het kampioensfeest beginnen. Volgend seizoen komt de club uit in de Tweede divisie. FC Lisse gaat in de play-offs strijden om promotie.