Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Onze trainer Leroy kun je vergelijken met Phillip Cocu'

KNVB Media
KNVB Media
25 maart 2017, 9:00

Leroy Verhoeven, trainer van het G-team van SV Meerssen. - Foto: KNVB Media

​Nog geen drie weken geleden was het dan eindelijk zover: de allereerste competitiewedstrijd van het G-team van SV Meerssen. Dit seizoen besloot de club uit het gelijknamige dorpje uit Zuid-Limburg namelijk te starten met G-voetbal.

“Het werd een spannende pot tegen de G1 van Sportclub’25 die uiteindelijk met 7-4 werd verloren. Maar het team gaat met de week vooruit”, vertelt Leroy Verhoeven, trainer én oprichter van het team.

Steun en toeverlaat

Een van de spelers uit dit team is Duncin Oberndorff. Hij is lovend over zijn nieuwe trainer: “Leroy is echt een heel leuke trainer. Iemand die er altijd voor gaat, je altijd steunt en vooral heel behulpzaam is. Je kunt hem vergelijken met Phillip Cocu, de trainer van PSV”, zegt Oberndorff, die ook groot fan is van de club uit Eindhoven.

Leroy geeft leuke trainingen, maar soms is het wel hard werken hoor

“Leroy geeft leuke trainingen, maar soms is het wel hard werken hoor. We trainen namelijk heel veel op doorzettingsvermogen. Gisteren liet Leroy ons drie keer het veld over sprinten. Omdat we een oefening met penalty’s schieten hadden verloren. Ja, onze conditie gaat er wel op vooruit zo”, lacht hij.

Balletje ging rollen

Leroy Verhoeven studeert ergotherapie en werkt graag met mensen met een beperking. Via de voorzitter van de stichting GOM (Stichting Gehandicapten Organisatie Meerssen) kwam hij tijdens zijn studietijd daarmee in contact en al kort daarop werd hij bestuurslid van de stichting, die zich in de omgeving inzet voor kinderen en volwassenen met een beperking.

Verhoeven speelt zelf bij in het 4e elftal en zo is het balletje gaan rollen. Letterlijk en figuurlijk. Want sinds september is de oprichting van het G-team van SV Meerssen een feit. En Verhoeven traint en coacht dit team. Met heel veel plezier.

G-voetbal G-voetbal Lees hier meer over het aanbod van clubs met G-voetbal.


Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen