Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Lars Rietbergen komt altijd naar de training, in weer en wind

KNVB Media
KNVB Media
20 maart 2017, 11:19

Plezier bij de spelers van G-voetbal. - Foto: KNVB Media

Er stond zaterdag weer een heerlijke voetbalpot op het programma. Dit keer op de velden van koploper OSC Utrecht waar het G-team van FC Almere op bezoek ging. Het team van Lars Rietbergen.

“Lars is heel fanatiek. Hij staat altijd in de verdediging. Voorin komt hij eigenlijk nooit”, vertelt Lia Kroon, coördinator van het G-team. FC Almere is trots dat zij spelers zoals Lars kunnen verwelkomen in het G-voetbalteam van de club. Dit team is speciaal opgezet voor spelers met een beperking. 

De fanatiekste

Lars is iemand die echt altijd komt trainen. In weer, in wind en altijd op het fietsje

“Lars is de fanatiekste van het team. Hij wordt bijvoorbeeld heel boos op zichzelf als een voorzet niet aankomt. En hij is iemand die echt altijd komt trainen. In weer, in wind en altijd op het fietsje”, zegt Lia. FC Almere is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen.

De club en Lars werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van Lars. Eén poster hangt inmiddels bij hem thuis en één poster krijgt een mooi plekje in de kantine van FC Almere. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient.

Juiste moment

“Die poster kwam precies op het juiste moment, want Lars kan wel een steuntje in de rug gebruiken”, vervolgt Lia. De laatste tijd gaat de fietstocht door Almere namelijk minder vaak naar de club, maar de andere kant op naar zijn zieke vader.

Lars Rietbergen, verdediger  van FC Almere.

“Lars is namelijk niet alleen in het veld heel verantwoordelijk. Ook buiten het veld. Zijn vader heeft nu even extra aandacht nodig. Ik zeg dan ook altijd tegen hem als hij afbelt voor de training: 'je vader gaat voor'. En dat vindt hij heel erg lastig, want hij wil nu eenmaal altijd trainen. Daar geniet hij echt van”, aldus Lia.

G-voetbal G-voetbal Lees hier meer over het aanbod van clubs met G-voetbal.


Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen