De Treffers neemt tweede stek van GVVV over

12 maart 2017, 13:46

Nuttige overwinning voor De Treffers in de Tweede divisie. - Foto: KNVB Media

In de Tweede divisie heeft De Treffers dit weekeinde een dubbelslag geslagen. Niet alleen boekte de club uit Groesbeek een afgetekende 4-0 overwinning op naaste concurrent GVVV, ook nam het tegelijkertijd de tweede plaats op de ranglijst over van de Veenendalers.

Op Sportpark Zuid werden de bezoekers in de eerste helft volledig overklast. De Treffers was heer en meester en drukte dat ook uit in doelpunten. Nick de Bondt, Wesley Meeuwsen en Pim Balkestein zorgden voor een 3-0 ruststand, waarna Meeuwsen kort na de pauze ook doelpunt nummer vier in de bovenhoek schoot.

Een bijzonder nuttige zege voor de formatie van trainer Anton Janssen, want De Treffers passeerde daarmee GVVV op de ranglijst en staat nu tweede. De achterstand op koploper Jong AZ, dat via goals van Jeremy Helmer en Nick Doodeman een knappe uitzege boekte op Excelsior Maassluis, is echter mijlengroot. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt liefst negentien punten, al heeft De Treffers twee duels minder gespeeld.

Jong Vitesse met Büttner

Alexander Büttner.

Ook subtopper VVSB had een aangename middag en zegevierde met ruime cijfers over Jong Vitesse: 0-4. Daar zag het er aanvankelijk niet naar uit, want de thuisploeg - met winteraankoop Alexander Büttner in de gelederen - kreeg een handvol kansen in de eerste helft. Het was echter VVSB dat scoorde via Tomas Tavilla. Na rust liepen de Noordwijkerhouters verder uit door treffers van Maikey Parami, Tommie Bekooij en Tim de Rijk.

Een extra tegenvaller voor de Arnhemse beloften was het resultaat dat HHC Hardenberg tegen Katwijk neerzette. De ploeg uit Overrijssel won op het eigen sportpark De Boshoek met 2-1 van de subtopper uit de Bollenstreek. Een belangrijke zege in de strijd tegen degradatie, want HHC is nu in punten op gelijke hoogte gekomen met Jong Vitesse. Beide ploegen hebben 26 punten, maar Jong Vitesse heeft nog een duel tegoed.

Jong Sparta op schot

Jong Sparta Rotterdam boekte de grootste zege van deze speelronde door het uitduel met Barendrecht met 6-1 te winnen. De Rotterdammers krijgen daardoor even lucht in de strijd tegen degradatie.