Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Dankzij Freddie voetballen drie G-voetbalteams bij v.v. SJS

KNVB Media
KNVB Media
9 februari 2017, 15:48

Ugo Mulder, trainer van SJS. - Foto: KNVB Media

Ongeveer twee jaar geleden werd aan Ugo Mulder gevraagd of hij trainer wilde worden van het G-voetbal. Speciale teams van kinderen of volwassenen met een beperking trainen, dat zag Mulder wel zitten.

De inzet van deze jongens en meiden is ongelofelijk hoog

“De inzet van deze jongens en meiden is ongelofelijk hoog. Laatst wonnen we ons eigen georganiseerde Freddie Pranger toernooi. Dit toernooi is een eerbetoon aan Freddie Pranger, de allereerste G-voetballer van v.v. SJS. Dankzij hem spelen hier inmiddels drie teams. Mijn wens voor de toekomst? Dat we over een paar jaar nog steeds een bloeiende afdeling hebben voor voetballers met een beperking. Nieuwe leden zijn altijd welkom”, aldus Mulder.

Trots

v.v. SJS is trots dat zij mensen uit de wijde omtrek verwelkomen in hun G-voetbalteams. v.v. SJS is een van de bijna 350 voetbalclubs met G-voetbalteams. De club en Mulder werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van de trainer. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. Mulder was onder de indruk van zijn poster.

Het enthousiasme en de discipline die deze jongens en meisjes hebben is ongekend

"Al sinds mijn 17e ben ik trainer van v.v. SJS", vertelt hij. "Ik heb dus al veel teams getraind, maar het enthousiasme en de discipline die deze jongens en meisjes hebben is ongekend. Ze proberen de oefeningen altijd echt zo goed mogelijk uit te voeren. Ondanks hun beperkingen. En dat motiveert mij weer als trainer om hen nog beter te maken. Elke training weer.”

G-voetbal G-voetbal Lees hier meer over het aanbod van clubs met G-voetbal.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen