Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Veel animo voor WhatsApp-groep over vrijwilligerstekort

KNVB Media
KNVB Media
3 maart 2017, 18:30

In zijn column riep directeur amateurvoetbal op om samen na te denken over oplossingen voor het vrijwilligerstekort. - Foto: KNVB Media

De oproep van directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee om mee te denken over initiatieven om het vrijwilligerstekort op te lossen, heeft geleid tot veel reacties. In zijn column van afgelopen dinsdag nodigde hij iedereen uit om in een WhatsApp-groep te sparren over het onderwerp.

“Ik heb ontzettend veel reacties ontvangen”, zegt Jan Dirk van der Zee. “Binnen twee dagen zat de app-groep vol, met 150 aanmeldingen. We gaan daarom in april een sessie op de KNVB Campus organiseren, om samen over het vrijwilligerstekort te sparren. Het is een signaal dat er zoveel reacties zijn gekomen en het geeft nogmaals aan hoe belangrijk dit onderwerp is. Ik kijk er naar uit om samen hier oplossingen voor te bedenken.” Voor betrokkenen volgt er nog meer informatie over deze sessie.

Column

“De plannen en ideeën die er nu leven om het vrijwilligerstekort op te lossen moeten naar een hoger plan”, schreef Jan Dirk van der Zee dinsdag in zijn column. “Met clubmensen én mensen van buiten, die fris en zonder geschiedenis naar kansen kijken. Via ons platform KNVB Assist neem ik graag het voortouw om als de sodemieter te werken aan de duurzame toekomst van onze voetbalclubs. Ook dat is de taak van de KNVB.”

Column Jan Dirk v/d Zee: Ouders betrokken krijgen Column Jan Dirk v/d Zee: Ouders betrokken krijgen Lees hier de volledige column.

#voetbaldebat

In het #voetbaldebat, een rubriek waarbij voetbalprominenten en politici elkaars vragen beantwoorden via Twitter, vroeg KNVB-bondsvoorzitter Michael van Praag aan CDA-politicus Hanke Bruins Slot hoe vrijwilligerswerk toegankelijker gemaakt kan worden. Zij antwoordde dat het CDA ‘minder onnodige regels, minder belemmeringen en meer waardering’ wil voor vrijwilligers.

Communicatiecommissie 2.0 Communicatiecommissie 2.0 Een mooi voorbeeld in de praktijk: lees hoe rksv Wittenhorst omgaat met vrijwilligers.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen