Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jan Dirk van der Zee nieuwe directeur amateurvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
6 februari 2015, 19:22

Foto: KNVB Media

Jan Dirk van der Zee is per 1 april benoemd in de functie van directeur amateurvoetbal binnen de KNVB. Van der Zee (43) is momenteel directeur van INretail, de brancheorganisatie voor 16.000 winkels in de woon-, mode-, schoenen- en sportdetailhandel. In zijn nieuwe functie krijgt Van der Zee de dagelijkse leiding over de sectie amateurvoetbal van de KNVB. Hij volgt hiermee interim-directeur Hans Spierings op.

Van der Zee kijkt uit naar zijn nieuwe functie. “Ik vind het een fantastische uitdaging om de reeds ingezette koers van de KNVB verder vorm te geven. Op bestuurlijk niveau en in de arbeidsorganisatie is er veel veranderd, waardoor de KNVB nog dichter bij de verenigingen staat, zowel in de besluitvorming als in de dienstverlening. Dat spreekt me enorm aan, want uiteindelijk moet alles wat we doen in dienst staan van die 1,2 miljoen voetballers die bij de ruim 3100 voetbalverenigingen in Nederland genieten van het spelletje.” Van der Zee kent het verenigingsleven en de voetbalwereld, omdat hij vele jaren actief en als vrijwilliger betrokken was bij verschillende voetbalverenigingen.

Carrière Van der Zee

Van der Zee heeft ruime bestuurlijke en managementervaring. Zo was hij in 1995 en 1996 projectmanager bij warenhuis Vroom & Dreesmann. In 1996 maakte hij de overstap naar C&A Nederland om daar diverse management functies te bekleden, om vervolgens in 1998 aan de slag te gaan als manager interne organisatie bij Mitex. In 2001 werd hij adjunct-directeur van de vereniging en in 2003 directeur. In 2009 fuseerde Mitex met CBW en ging de organisatie verder onder de naam INretail met Van der Zee als directeur.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen