Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Broers Van Boekel vellen Kozakken Boys in Tweede divisie

KNVB Media
KNVB Media
4 december 2016, 11:14

Middenmotor UNA boekte zaterdag een knappe thuiszege op Kozakken Boys. - Foto: KNVB Media

Een zonnige zaterdag in Zeelst. In meerdere opzichten. Het seizoen van UNA in de Tweede divisie verloopt tot dusver wat anoniem, maar de klinkende zege op Kozakken Boys geeft weer wat kleur op de UNA-wangen.

Met liefst 5-2 was de ploeg van coach Mark Schenning te sterk voor Kozakken Boys. De bezoekers begonnen als de nummer twee van de ranglijst aan het duel, maar zakten door de zware nederlaag naar de vierde plaats. UNA daarentegen klom door de drie winstpunten weer richting de middenmoot.

Familiefeest

En dat was voor het overgrote meerendeel te danken aan de gebroeders Van Boekel. Niek en Rob van Boekel, die jarenlang deel uitmaakten van de jeugdopleiding van PSV, verzorgden namelijk de gehele doelpuntenproductie van UNA. Met Rob (29) als 'winnaar' binnen de Veldhovense familie. Hij schoot er drie raak, terwijl de twee jaar jongere Niek de bal tweemaal tegen de touwen knalde.

Voor Kozakken Boys betekende het bezoek aan het voormalige kerkdorp Zeelst een tegenvaller van jewelste. Het zag GVVV en AFC, die beide wel wonnen, voorbijstevenen op de ranglijst. GVVV boekte een minimale, maar uiterst nuttige zege op Katwijk, dankzij de winnende treffer van Patrick Heesakkers vlak voor tijd: 1-0. AFC had het iets eenvoudiger tegen Barendrecht (3-0) en omarmde na drie duels zonder zege eindelijk weer drie winstpunten. Koen Bosma, Magid Jansen en Matthijs Jesse scoorden op sportpark Goed Genoeg in Amsterdam.

Koploper Jong AZ wint

Koploper Jong AZ maakte zondag geen fout in de thuiswedstrijd tegen TEC. Sterker, de Alkmaarse beloften waren op het AFAS Trainingscomplex voor te sterk voor de bezoekers uit Tiel (5-1) en verstevigden hun positie aan kop van de Tweede divisie. Fred Friday (2x), Jamie Jacobs, Levi Garcia en Jeremy Helmer maakten de goals voor Jong AZ.

Uitslagen Tweede divisie

WedstrijdUitslag
AFC - Barendrecht3-0
Jong Vitesse - Excelsior Maassluis0-2
Spakenburg - Jong Sparta Rotterdam4-3
GVVV - Katwijk 1-0
UNA - Kozakken Boys5-2
VVSB - HHC Hardenberg1-0
FC Lienden - Jong FC Twente1-1
Koninklijke HFC - De Treffers1-2
Jong AZ - TEC5-1

Live op FOX Sports

Volgende week zaterdag staat de herhaling van de strijd om het algehele amateurkampioenschap, eerder dit jaar, op het programma: Kozakken Boys - FC Lienden. Deze wedstrijd zal om 15.30 uur live worden uitgezonden op FOX Sports.

Meer vrouwen als vrijwilliger

Elke vereniging die graag meer vrijwilligers aan zich wil binden, kan gaan focussen op het werven en behouden van meiden en vrouwen voor vrijwilligersfuncties. Onbedoeld en ongewild laten veel clubs maar liefst de helft liggen van hun potentiële trainers, scheidsrechters en bestuurders.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen