Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Amateurvoetbal krijgt transferperiode in de winterstop

KNVB Media
KNVB Media
9 juni 2016, 13:48

Wintertransferperiode is van 3 tot 31 januari. - Foto: KNVB Media

Vanaf het seizoen 2016/'17 wordt er in het amateurvoetbal een transferperiode in de winterstop geïntroduceerd. Spelers die een contract hebben met een vereniging, kunnen van 3 januari tot 31 januari naar een andere club overschrijven.

In de zomerperiode kunnen contractspelers tot 31 augustus van club wisselen. Voorwaarden voor deze transfers is dat het contract bij de KNVB is geregistreerd en dat er met huidige club overeenstemming is over ontbinding van het spelerscontract.

Met de wijziging sluiten de transferperiodes voor contractspelers in het amateurvoetbal aan bij de transferperiodes van het betaald voetbal. De wintertransferperiode is met name relevant voor verenigingen in de top van het amateurvoetbal, omdat met name daar spelerscontracten worden getekend. Voor amateurvoetballers zonder contract geldt nog steeds dat zij voorafgaand aan het nieuwe seizoen (tot 15 juni) van club kunnen wisselen.

De voetbalpiramide is voltooid. Zo ziet het Nederlands voetbal er vanaf seizoen 2016/'17 uit. 

Nieuwe competitiestructuur

HHC  en Katwijk komen na de zomer uit in de nieuwe Tweede divisie

Vanaf het seizoen 2016/'17 krijgt het Nederlands voetbal een nieuwe vorm. De competities van het amateur- en betaald voetbal worden met elkaar verbonden. Een uniek moment, omdat daarmee sinds de intrede van het betaald voetbal in 1954 er voor het eerst sprake is van promotie en degradatie tussen het betaald voetbal en amateurvoetbal.

De mogelijkheid om te promoveren, maar ook om te degraderen, is een extra sportieve stimulans om te streven naar verbetering en dat is goed voor de kwaliteit en toekomst van het Nederlands voetbal. Het nieuwe competitiemodel gaat in de top bestaan uit een Eredivisie, een Eerste divisie, een Tweede divisie, twee Derde divisies en vier Hoofdklassen.

Contractspelers

Om de voortgang van de competities te waarborgen en clubs geleidelijk te laten meegroeien naar een hoger niveau, zijn er licentievoorwaarden in de Tweede en Derde divisie opgesteld. Een van de voorwaarden is dat clubs in de top van het Nederlandse amateurvoetbal de contractspelers bij de KNVB opgeven. Licentievoorwaarden Licentievoorwaarden Lees meer over de licentievoorwaarden in de top van het amateurvoetbal

In de Tweede divisie gaat het na twee seizoenen om ten minste dertien contractspelers, in de Derde divisie uiteindelijk om minimaal zes contractspelers. De geregistreerde contractspelers kunnen zich nu tijdens een van de twee transferperiodes overschrijven naar een andere club.

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen