Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zondagclubs FC Lienden en vv Dongen vieren kampioenschap

KNVB Media
KNVB Media
8 mei 2016, 16:42

FC Lienden opnieuw kampioen in Topklasse zondag - Foto: KNVB Media

De zomerse zondag van 8 mei 2016 is voor FC Lienden en vv Dongen op een groot feest uitgelopen. Beide clubs vierden het kampioenschap in hun klasse, respectievelijk de Topklasse zondag en Hoofdklasse B zondag.

FC Lienden kampioen Topklasse zondag

FC Lienden kroonde zich voor het tweede jaar op rij tot de beste club van de Topklasse zondag. De formatie van coach Hans van de Haar had een punt genoeg om de champagne te ontkurken en haalde ook precies dat resultaat in het doelpuntloze gelijkspel tegen De Treffers: 0-0.

Clubicoon Adrie Timmer en aanvoerder Mike Vreekamp met de schaal.

Op het zomerse sportpark De Abdijhof barstte na het laatste fluitsignaal een groot feest los. In aanwezigheid van KNVB-directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee kreeg clubicoon Adrie Timmer de eer de kampioensschaal uit te reiken aan aanvoerder Mike Vreekamp.

Dankzij het kampioenschap speelt Lienden komend seizoen in de nieuw te vormen Tweede divisie. Maar het lopende seizoen is nog lang niet voorbij, want de Betuweclub probeert eerst nog de algehele amateurtitel te prolongeren in de tweestrijd met de kampioen van de Topklasse zaterdag.

vv Dongen kampioen Hoofdklasse B zondag

Ook in Brabant was het zondag feest. Twee volle touringcars, waarvan één dubbeldekker, vol supporters waren afgereisd naar Oss om de mannen van vv Dongen kampioen te zien worden. En zo geschiedde, want vv Dongen maakte één speelronde voor het einde van de competitie het karwei al af. De afgetekende 3-0 zege bij de nummer drie van de ranglijst sv OSS 1920 leverde Dongen het glorieuze kampioenschap in de Hoofdklasse B zondag op.

Een gelijkspel was voldoende voor de ploeg van trainer Ron Timmers die tot de genomineerden voor de eretitel amateurtrainer van het jaar behoorde. De Rinus Michels Award ging afgelopen vrijdag naar VVSB-collega Wilfred van Leeuwen, maar Timmers had een hoger doel: kampioen worden. "Dat laten we echt niet meer liggen", voorspelde hij in de aanloop naar dit weekeinde. Timmers en zijn selectie hielden woord.

Op de Rusheuvel in Oss zorgde Paul van Zon halverwege de eerste helft voor de openingstreffer door een hoekschop van Mitchell van der Stappen raak te koppen: 0-1. Vijf minuten na rust verdubbelde Jorik Mijnhijmer de marge en kon Dongen zich al alvast opmaken voor een mooi festijn. Een kwartier voor tijd maakte Mart van Bree aan alle twijfel een einde door de derde treffer te maken: 0-3. Feyenoord C1 en DTS Ede Feyenoord C1 en DTS Ede Zij werden zaterdag kampioen!

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen