Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Feyenoord C1 en vrouwen DTS Ede kampioen

KNVB Media
KNVB Media
7 mei 2016, 16:37

Alleen bij Feyenoord C1 en de vrouwen van DTS Ede kan de vlag uit - Foto: KNVB Media

Feyenoord C1 en de vrouwen van DTS Ede hebben zaterdag het kampioenschap binnen gehaald. Op de andere velden van de landelijke competities bleef de beslissing uit.

Feyenoord C1 begon aan de voorlaatste speelronde met een voorsprong van vijf punten op Ajax. Een overwinning op NAC Breda zou voldoende zijn voor de titel. Bij een gelijkspel of verlies was het afhankelijk van het resultaat van Ajax. Zover liet Feyenoord het niet komen. Dankzij goals van Marouan Azarkan, Quilindschy Hartman enToshio Lake wonnen de Rotterdammers met 3-1.

Feest bij de C1 van Feyenoord

DTS Ede pakte de titel in de topklasse bij de vrouwen. De ploeg had genoeg aan een gelijkspel tegen Fortuna Wormerveer, maar won met 2-0. Sofie Houba en Willeke Pater maakten de treffers. Directe concurrent Ter Leede kan de ploeg uit Ede hierdoor niet meer achterhalen.

Minke Booij reikt de kampioensschaal uit aan DTS Ede

Beslissingswedstrijd

Bij de A-junioren spelen Ajax A1 en PSV A1 een beslissingswedstrijd. Beide ploegen moesten zelf winnen en hopen op een misstap van de concurrent. Ajax A1 won echter met 0-2 bij Willem II, terwijl PSV met 1-2 zegevierde bij AZ.

In de zaterdagtopklasse viel de beslissing eveneens nog niet. Excelsior Maassluis had vorige week de koppositie veroverd, maar verloor deze op één speeldag voor het einde weer. In eigen huis speelde de ploeg 1-1 tegen Kozakken Boys. Katwijk heeft de beste papieren om volgende week de titel binnen te slepen. De ploeg won met 0-2 op bezoek bij SteDoCo en heeft nu een voorsprong van één punt op Excelsior Maassluis. HHC Hardenberg en Kozakken Boys volgen op respectievelijk twee en drie punten.

Hoofdklasse

Ook in de zaterdag hoofdklasse B bleef de beslissing uit. Quick Boys moest zelf winnen en hopen op een misstap van Noordwijk. Dit laatste was echter al snel van de baan. Noordwijk won met 0-6 bij Heinenoord. Quick Boys zegevierde met 2-0 tegen Xerxes DZB en heeft op de laatste speeldag een voorsprong van twee punten.

Bij Harkemase Boys kan de vlag ook nog niet uit. De ploeg moest hiervoor winnen tegen nummer drie in de zaterdag hoofdklasse C ACV, maar verloor met 2-3. Concurrent Staphorst won met maar liefst 6-1 tegen Drachtster Boys en volgt met nog één duel te gaan op twee punten van de koploper.

Odin'59, koploper in de zaterdag hoofdklasse A, kon deze week nog geen kampioen worden. De ploeg deed echter goede zaken op bezoek bij NSC Nijkerk: 0-1. Met nog één duel te gaan, heeft Odin'59 drie punten voorsprong op nummer twee Huizen, dat zaterdag niet in actie kwam.

Wie wordt wanneer kampioen, de scenario’s voor dit weekend Wie wordt wanneer kampioen, de scenario’s voor dit weekend De mogelijke kampioenen op de andere velden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen