Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Toeschouwer Harkemase Boys - VVOG vijf maanden geschorst

KNVB Media
KNVB Media
8 april 2016, 14:37

Foto: KNVB Media

De toeschouwer die zich misdroeg tijdens de wedstrijd tussen Harkemase Boys en VVOG is door de tuchtcommissie voor vijf maanden geschorst. Het duel in de Hoofdklasse van zaterdag 5 maart werd in de 86ste minuut ontsierd, toen de man oerwoudgeluiden maakte richting één van de spelers van de bezoekers.

De tuchtcommissie heeft verschillende getuigen gehoord na het voorval. Op basis van die verklaringen was het voor de tuchtcommissie duidelijk dat de toeschouwer zich schuldig heeft gemaakt aan het maken van apengeluiden richting één van de spelers van VVOG. De KNVB vindt dergelijke kwetsende uitingen weerzinwekkend en niet te tolereren.

Straf

De ingangsdatum van de straf is 11 maart. De man mag gedurende de schorsing niet aan wedstrijden op het veld of in de zaal, noch aan veld- of zaaltrainingen deelnemen. Hij mag geen functie binnen de KNVB of binnen een vereniging vervullen en op geen enkele wijze, actief of passief, deelnemen aan activiteiten binnen de KNVB of binnen een vereniging.

 KNVB maakt werk van oerwoudgeluiden bij Harkemase Boys – VVOG KNVB maakt werk van oerwoudgeluiden bij Harkemase Boys – VVOG

Landelijke tuchtcommissie over Harkemase Boys-VVOG Landelijke tuchtcommissie over Harkemase Boys-VVOG


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen