Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Landelijke tuchtcommissie over Harkemase Boys-VVOG

KNVB Media
KNVB Media
11 maart 2016, 16:32

Foto: KNVB Media

Naar aanleiding van de veelbesproken wedstrijd tussen Harkemase Boys en VVOG heeft de landelijke tuchtcommissie zich uitgesproken.

Het duel in de Hoofdklasse van zaterdag 5 maart werd in de 86e minuut ontsierd door oerwoudgeluiden in de richting van een speler van VVOG. De KNVB vindt dergelijke kwetsende uitingen weerzinwekkend en niet te tolereren.

Na de wedstrijd werd de zaak daarom ook meteen opgepakt door de landelijke tuchtcommissie. Deze commissie heeft zojuist twee uitspraken gedaan.

Vrijspraak

Allereerst is besloten om de assistent-trainer van VVOG vrij te spreken. Tijdens de wedstrijd ontving hij een rode kaart van de scheidsrechter vanwege aanmerkingen op de leiding. Gezien de omstandigheden tijdens de wedstrijd en de aard van de overtreding heeft de tuchtcommissie besloten om de assistent-trainer van VVOG vrij te spreken. Zaterdag mag hij dus gewoon op de bank zitten tijdens VVOG - ACV.

Ook start de tuchtcommissie een onderzoek naar één van de vermoedelijke daders van het wangedrag tijdens de wedstrijd. Dit betekent dat hij in het belang van het onderzoek met ingang van 11 maart voorlopig voor 30 dagen is geschorst voor alle KNVB gerelateerde activiteiten.

Gedurende deze periode mag hij niet veld- of zaalvoetballen, geen functie vervullen bij een vereniging en ook op geen enkele andere manier een rol spelen bij een club. Vanwege het feit dat deze persoon lid is van de KNVB heeft de landelijke tuchtcommissie de mogelijkheid om hem te straffen.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen