Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Steunpunt Zwolle geopend: 'De cirkel is rond'

Ruud Scheper
KNVB Media
27 februari 2016, 16:30

De opening van het steunpunt in Zwolle op vrijdagmiddag 26 februari markeerde het eindpunt van het reorganisatietraject dat een jaar geleden van start ging. - Foto: KNVB Media

“Het is een moeilijk proces geweest, maar met de opening van dit steunpunt is de cirkel rond en kijken we met vertrouwen naar de toekomst”, zo sprak directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee kort voordat hij samen met Theo Rietkerk, voorzitter van het Bestuurscollege van Landstede, twee ballen door de deur van het nieuwe onderkomen in Zwolle schoot.

De opening van het steunpunt in Zwolle op vrijdagmiddag 26 februari markeerde het eindpunt van het reorganisatietraject dat een jaar geleden van start ging. Kantoren in Amsterdam en Rotterdam sloten hun deuren en werden het nieuwe ‘Steunpunt Zeist’.

Hetzelfde gold voor de kantoren in Nieuwstadt en Breda, die verhuisden naar het steunpunt Eindhoven. Als laatste volgden de kantoren in Heerenveen en Deventer, die vanaf maandag 29 februari officieel gevestigd zullen zijn in het steunpunt Zwolle.

Moeilijk proces

Een moeilijk proces, beaamde Van der Zee. “Het amateurvoetbal kwam uit een lastige situatie waarin verlies werd geleden en de bestuurders niet meer van de clubs waren. Dat hebben we aangepast.” Het beperktere aantal contactpunten betekende volgens hem niet dat de KNVB verder van de clubs komt te staan. Integendeel zelfs. “De werkplek is daarvoor niet relevant. Het moet juist bij de clubs zelf gebeuren.”

De jaren zijn turbulent geweest, maar er werd niet gezeurd, maar juist veerkracht getoond

De directeur amateurvoetbal was in zijn toespraak vol lof over de districten Noord en Oost. “Veel landelijke initiatieven hebben hun oorsprong hier gehad.”

De jaarkalender in de competitie, de categoriescheiding A en B in het zaal- en veldvoetbal en het masterplan arbitrage, zo somde hij op. “En ik kan er nog meer noemen. Gewoon durven en doen. De jaren zijn turbulent geweest, maar er werd niet gezeurd, maar juist veerkracht getoond en dat verdient een groot compliment."

Topsportomgeving

Daarnaast waren er mooie woorden voor de nieuwe locatie. “Het Landstede Sportcentrum is een topsportomgeving waar sport, onderwijs en kennis centraal staan. Belangrijke speerpunten, ook voor de KNVB. Voeg daar nog voetbal aan toe en het plaatje is compleet. Geweldig dat wij hier in Zwolle, in het Landstede Sportcentrum onze intrek gaan nemen.”

Zwolle is vanaf vandaag de sportpoort naar het Noorden

Na Van der Zee was het woord aan Theo Rietkerk, voorzitter van het Bestuurscollege van Landstede en René de Heer, de Zwolse wethouder van sport. Beide heren toonden zich erg content met de komst van de KNVB naar de hoofdstad van Overijssel. Volgens Rietkerk betekende de komst van de voetbalbond een fantastische impuls voor de stad. “Zwolle is vanaf vandaag de sportpoort naar het Noorden”, concludeerde hij. “Natuurlijk, er gaat niets boven Groningen, en Heerenveen is de sportstad van het Noorden, maar je moet wel door de poort om daar te komen.”

Het nieuwe adres van de KNVB steunpunt Zwolle is Hogeland 10, 8024 AZ in Zwolle.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen