Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB zegt lidmaatschap SVA Papendorp op

KNVB Media
KNVB Media
7 februari 2020, 9:30

De KNVB heeft het lidmaatschap van SVA Papendorp opgezegd. - Foto: KNVB Media

Het bondsbestuur van de KNVB heeft met onmiddellijke ingang het lidmaatschap van voetbalvereniging SVA Papendorp opgezegd. Het bondsbestuur heeft er geen vertrouwen in dat bij toekomstige wedstrijden van de vereniging de orde gehandhaafd zal kunnen worden.

Aan het ontzetten uit het lidmaatschap van de Utrechtse voetbalvereniging is een heel traject voorafgegaan. Na herhaaldelijke geweldsincidenten belandde SVA Papendorp in de ‘Aanpak Risicoverenigingen’. Deze aanpak is er voor clubs die regelmatig te kampen hebben met wanordelijkheden op en rond het veld. Ondanks het traject in de ‘Aanpak Risicoverenigingen’, meerdere gesprekken tussen de club en de KNVB en pogingen om de club te ondersteunen, werden tijdens wedstrijden nog steeds wanordelijkheden waargenomen.

Het lukte SVA Papendorp niet om tot een oplossing van de problematiek te komen. Door de gebeurtenissen bij de wedstrijd tussen de tweede teams van SVA Papendorp en Zwaluwen Utrecht’11 in oktober 2019 stapelde het dossier tegen de vereniging zich nog verder op. Het bondsbestuur ziet geen andere uitweg dan SVA Papendorp per direct het lidmaatschap op te zeggen.

Aanpak risicoverenigingen Aanpak risicoverenigingen Vind hier meer informatie over de aanpak van de KNVB.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen