Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Competitieprogramma’s topamateurvoetbal seizoen 2020/'21

KNVB Media
KNVB Media
31 juli 2020, 12:00

De eerste speelronde in de top van het amateurvoetbal staat in het weekend van 5 en 6 september op het programma. - Foto: KNVB Media

Na de indelingen zijn nu ook de competitieprogramma's van de top van het amateurvoetbal voor het seizoen 2020/'21 bekend. Zowel de Tweede en Derde divisie als de Hoofdklasse starten in het weekend van 5 en 6 september met de eerste speelronde.

Tweede divisie

De kampioen van het seizoen 2018/’19, AFC, start het seizoen 2020/’21 met een uitwedstrijd tegen Noordwijk. De laatste koploper van het seizoen 2019/’20, Katwijk, trapt af met een uitduel bij Excelsior Maassluis. De twee beloftenteams, Jong FC Volendam en Jong Sparta Rotterdam, ontmoeten elkaar in de eerste speelronde in het vissersdorp.

Het seizoen 2020/’21 in de Tweede divisie begint met exact dezelfde teams als het seizoen 2019/’20. Vanwege het voortijdig afbreken van de (amateur)competities in verband met het coronavirus, werd de competitie niet uitgespeeld en vond geen degradatie plaats. Omdat geen club vrijwillige degradatie aanvroeg, blijven dezelfde clubs actief in de Tweede divisie, inclusief twee beloftenteams.

Derde divisie

De Derde divisie bestaat ook dit seizoen net als afgelopen seizoen uit twee poules (zaterdag en zondag). Wel bestaan beide poules dit jaar op verzoek van de CVTD (belangenorganisatie Tweede en Derde divisie) uit achttien teams. In vergelijking met vorig seizoen komen de twee beloftenteams, Jong FC Almere City en Jong ADO Den Haag, nu uit in de nieuwe Onder 21-competitie. FC Lienden (teruggetrokken) en ONS Sneek (vrijwillige degradatie) keren dit seizoen ook niet terug. Nieuwe gezichten in de Derde divisie zijn Sportlust ’46, vv Staphorst, ACV, JOS Watergraafsmeer, GVV Unitas en HVV Hollandia.

Hoofdklassen

De Hoofdklasse start tegelijkertijd met de Tweede en Derde divisie. Ook hier is een aantal teams nieuw ten opzichte van afgelopen seizoen, namelijk Scherpenzeel, sv Poortugaal en Noordscheschut (zaterdag) en De Zouaven, TOGB en Orion (zondag). Hieronder de indelingen en competitieprogramma's van de Hoofdklasse A (zaterdag en zondag) en Hoofdklasse B (zaterdag en zondag).

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen