Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De gevolgen van vertrek Jong FC Twente uit voetbalpiramide

KNVB Media
KNVB Media
24 mei 2018, 10:30

Jong FC Twente verdwijnt uit de voetbalpiramide. - Foto: KNVB Media

FC Twente heeft aangegeven na dit seizoen niet verder te gaan met Jong FC Twente in de voetbalpiramide. De club heeft ervoor gekozen om verder te gaan in de reservecompetitie betaald voetbal. De reden hiervan is dat FC Twente, volgens hun eigen website, 'een andere weg in slaat met het team' en dat deze beslissing 'kwaliteitsverhogend en tevens kostenbesparend' moet werken.

Als gevolg hiervan ontstaan er open plaatsen in de Derde divisie zaterdag en de onderliggende klassen. Deze open plaatsen zullen worden opgevuld vanuit de nacompetitie. Het na dit seizoen stoppen van Jong FC Twente heeft dus geen invloed op de promotie-/degradatieregelingen zoals die nu is.

Open plaats Derde divisie

Om tot opvulling van de open plaats in de Derde divisie te komen, spelen de verliezend finalisten van de nacompetitie tussen de Derde divisie zaterdag en Hoofdklassen zaterdag één extra wedstrijd op zaterdag 16 juni voor één plaats in de Derde divisie. De wedstrijd zal in principe op neutraal terrein worden vastgesteld, maar in overleg kan anders worden besloten.

Open plaats hoofdklasse

Om tot opvulling van de open plaats in de Hoofdklasse te komen spelen de drie verliezend finalisten van de nacompetitie tussen Hoofdklasse en Eerste klasse een halve competitie op dinsdag 19 juni, zaterdag 23 juni en dinsdag 26 juni. De winnaar van deze halve competitie plaatst zich voor de Hoofdklasse.

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen