Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Semi-landelijke competitie voor meiden onder 17

KNVB Media
KNVB Media
18 april 2018, 10:55

Komend seizoen biedt de KNVB voor het eerst een semi-landelijke competitie aan voor speelsters onder 17. - Foto: KNVB Media

Komend seizoen biedt de KNVB voor het eerst een semi-landelijke competitie aan voor speelsters onder 17. De nieuwe Divisie MO.17 is een volgende stap in de ontwikkeling van het meidenvoetbal in Nederland en biedt talentvolle en ambitieuze speelsters in deze leeftijdscategorie een plek om zich verder te ontwikkelen.

Het initiatief voor de competitie is ontstaan nadat er signalen werden ontvangen van verenigingen en speelsters dat het huidige competitie-aanbod niet voldoende aansluit bij hun wensen. Op basis van een enquête onder potentieel deelnemende verenigingen is de KNVB tot een voorlopige opzet van de competitie gekomen.

Met daarin twee poules: Divisie MO.17 West en Divisie MO.17 Oost. Deze competitie-indeling geldt voor de najaarscompetitie voor het seizoen 2018/’19. Na afloop wordt de competitie-opzet in samenspraak met alle deelnemende verenigingen geëvalueerd. Aan de hand van de uitkomsten wordt bepaald hoe de voorjaarscompetitie eruit gaat zien.

Te weinig weerstand

Verenigingen die zijn benaderd hebben in het huidige seizoen een O.15-team spelen in een gemengde (Jeugd Onder) competitie of ondervinden in de top van de meiden-hoofdklassecompetitie te weinig weerstand. Met de ontwikkeling van de Divisie MO.17 wordt verwacht dat meiden in deze leeftijdscategorie wedstrijden krijgen die beter aansluiten bij hun niveau en ambitie.

Met de ontwikkeling wordt verwacht dat meiden wedstrijden krijgen die beter aansluiten bij hun niveau en ambitie.

Uiteindelijk is de verwachting dat de komst van deze competitie gaat bijdragen aan sterkere meidencompetities op verschillende niveaus, zodat iedereen op een passende plek kan voetballen.

Op dit moment is de KNVB met potentieel deelnemende verenigingen in gesprek om tot een definitieve invulling te komen. We hopen samen met de verenigingen een succes te maken van de Divisie MO.17.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen