Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De spelbegeleider is nieuw in het pupillenvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
28 april 2017, 12:34

Bij de pupillen staat kennismaken met voetbal, plezier en veiligheid in het sporten voorop. - Foto: KNVB Media

Het amateurvoetbal start vanaf het seizoen 2017/'18 met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Nieuw hierbij is de rol van de spelbegeleider. Wat zijn nu eigenlijk de taken van de spelbegeleider en wie bij de vereniging kunnen deze rol allemaal uitvoeren?

De spelbegeleider wordt ingezet bij de nieuwe 6 tegen 6 vorm die plaatsvindt op een kwart voetbalveld. Vanaf het seizoen 2017/'18 spelen de teams Onder 8 en Onder 9 in deze nieuwe vorm. Een jaar later, in het seizoen 2018/'19, wordt ook de leeftijdscategorie Onder 10 daaraan toegevoegd.

Bij de pupillen staat kennismaken met voetbal, plezier en veiligheid in het sporten voorop. Wat die spelers nu leren op het gebied van sportiviteit en spelregels, bepaalt hun verdere sportloopbaan. Daarom is het belangrijk dat pupillen een goede spelbegeleider hebben.

Rol van de spelbegeleider Rol van de spelbegeleider Wie kan spelbegeleider zijn en wat zijn diens taken? Lees alles over deze nieuwe rol in het pupillenvoetbal.

Pupillenscheidsrechter

De pupillenscheidsrechter verdwijnt zeker niet. Komend seizoen worden wedstrijden van Onder 10 tot en met Onder 12 nog altijd geleid door een pupillenscheidsrechter. Vanaf het seizoen 2018/’19 heeft de pupillenscheidsrechter de leiding over de wedstrijden van Onder 11 en Onder 12.

Wie spelbegeleider wil worden, hoeft niet per se zelf te voetballen.

Wie spelbegeleider wil worden, hoeft niet per se zelf te voetballen. Ook ouders kunnen deze rol bijvoorbeeld prima invullen. Wie belangstelling heeft, kan zich aanmelden bij de vereniging: bij de scheidsrechterscoördinator of verantwoordelijke vanuit het (jeugd)bestuur.

Leermiddelen in ontwikkeling

De KNVB Academie is bezig leermiddelen te ontwikkelen om vanaf komend seizoen spelbegeleiders op te kunnen leiden. De nieuwe opleiding biedt de mogelijkheid om met één pakket spelbegeleiders én pupillenscheidsrechters op te leiden.

Nieuwe wedstrijdvormen Nieuwe wedstrijdvormen Lees alles over de vernieuwing in het pupillenvoetbal.

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen