Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Clubkoorts deel 8: Hoe haal je met voetbal jongens van de straat?

KNVB Media
KNVB Media
4 februari 2020, 18:04
3:56

In de serie Clubkoorts gaat Jan Dirk van der Zee dit keer onder anderen in gesprek met Ike Neil, speler ASV LEBO en maatschappelijk werker in de wijk. - Foto: KNVB Media

Als voetbal de oplossing is voor veel problemen in de maatschappij, dan is zaalvoetbalvereniging ASV LEBO uit Slotervaart het sprekende voorbeeld. Ze leggen een link tussen sport en onderwijs én geven jongeren een doel. 

ASV LEBO ziet voetbal als middel om een gedragsverandering teweeg te brengen onder jongeren uit achterstandswijken in Amsterdam Nieuw-West. Door rolmodellen in te zetten, zoals de spelers uit het eerste elftal, halen ze ‘probleemjongeren’ van de straat.

Wat is het geheim van ASV LEBO?  

Clubkoorts #8: Ike Neil vertelt over de visie van zijn club ASV LEBO.

Goede ideeën?

In de serie Clubkoorts brengt directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee een bezoek aan inspirerende verenigingen, met mooie verhalen en innovatieve oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Heeft jullie club goede ideeën waarmee andere verenigingen hun voordeel mee kunnen doen? Laat het weten! Wie weet komt de KNVB dan bij jouw vereniging langs om jullie verhaal vast te leggen op camera. 

 

Clubkoorts Clubkoorts Bekijk ook andere inspirerende verhalen in de serie Clubkoorts.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen