Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB introduceert 7x7 Voetbal voor 18 jaar en ouder bij de mannen

KNVB Media
KNVB Media
18 maart 2022, 9:40

Met 7x7 voetbal speelt de KNVB in op een toenemende behoefte. - Foto: KNVB Media

Vanaf het seizoen ‘22/’23 start de KNVB met het aanbieden van 7x7 Voetbal voor de leeftijdscategorie 18+ mannen. Deze leeftijdscategorie, die geldt voor 18 tot en met 34 jaar, wordt toegevoegd aan de al bestaande leeftijdscategorieën 35+ en 45+.

Het steeds populairder wordende 7x7 Voetbal is het ideale aanbod voor voetballers om toch te blijven voetballen met hun eigen vrienden. Het doel van 7x7 Voetbal 18+ is dan ook het behouden van de voetballers in de leeftijdscategorie 18-34 en de uitstroom bij het bestaande 11x11 tegen te gaan.

Met het verbreden van het aanbod 7x7 Voetbal biedt de KNVB verenigingen de mogelijkheid om senioren voetballers langer te behouden. Met name in de doelgroep 18-34 is de uitstroom van voetballers hoog. Teams vallen uit elkaar, omdat het huidige aanbod niet meer past in het leven van de voetballer.

7x7 voetbal 7x7 voetbal Meer informatie over 7x7 voetbal voor verenigingen? Klik hier.

Competitieaanbod 7x7 Voetbal vanaf '22/'23

Het huidige 7x7 Voetbal wordt op verschillende dagen in de week georganiseerd, afhankelijk van de behoeften van de voetballer. De KNVB biedt de volgende 7x7 Voetbal vormen aan voor senioren. De KNVB streeft ernaar om dit aanbod in elke regio zoveel mogelijk aan te houden om kwalitatieve competities te garanderen. Het huidige aanbod kan echter per regio verschillen.*

Belangrijk: Het organiseren van competities voor  het nieuwe aanbod 18+ voor mannen is afhankelijk van het aantal inschrijvingen van teams. 

 VrijdagavondZaterdag/Zondag
VormToernooivorm (voor- en najaarsreeks)Competitievorm (heel seizoen)
Doelgroep18+/35+/45+ (mannen)
18+/30+ (vrouwen)
18+/35+/45+ (mannen)
18+/30+ (vrouwen)
RatioEens in de 2/3 weken een toernooiavondWekelijks een wedstrijd

*In overleg met vereniging en KNVB zijn er mogelijkheden om competities op een passende manier in te vullen aan de hand van de behoeften en mogelijkheden in de regio.

Interesse in deelname?

Zie jij als club de kansen om te starten met 7x7 Voetbal 18+ en hebben jullie wellicht al een team op het oog? Via onderstaand formulier willen wij clubs de mogelijkheid geven om eventuele interesse in deelname te delen. Op deze manier kunnen wij clubs koppelen en de mogelijkheden van nieuwe competities in kaart brengen.

Uiteraard is het ook mogelijk om contact op te nemen met jouw verenigingsadviseur. Belangrijk: Dit betreft geen inschrijving. De daadwerkelijke inschrijving van teams vindt pas in juni plaats.

Interesse? Interesse? Meld het via dit formulier!

Verenigingsondersteuning Verenigingsondersteuning Klik hier voor meer info over de verenigingsadviseurs van de KNVB. Naast de 7x7 18+ competitie speelt de KNVB ook op andere manieren in op het behouden van oudere junioren/jong volwassenen.  Een van die mogelijkheden is de Onder 23 competitie. Met de Onder 23 competitie in de B-categorie hoopt de KNVB clubs handvatten te geven om jonge voetballers te helpen in de overgang naar uiteindelijk het seniorenvoetbal.

De O23-competitie kan worden gezien als een verlenging van het jeugdvoetbal. Meer weten over de Onder 23 competities? Bekijk de pagina.

Onder 23-competitie B-categorie Onder 23-competitie B-categorie Meer info over het ontstaan van de Onder 23-competitie in het amateurvoetbal.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen