Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Uitwedstrijd? Pak de fiets en warm up

Als het even kan, fiets dan naar een uitwedstrijd. Dat is eenvoudig te regelen, leuk, gezond en goed voor het klimaat. Helemaal omdat tijdens het fietsen de spelers hun spieren warm, los en soepel maken. Het team komt fit en vol energie aan; klaar om meteen te knallen!

De KNVB moedigt voetballers aan om, als de afstand het toelaat, vaker met de fiets te gaan en de auto af en toe te laten staan. De met partners ontwikkelde jongerencampagne ‘warm up’ stimuleert jonge voetballers op een frisse manier op de trappers te klimmen. Onderdeel van de campagne zijn zes oefeningen-voor-op-de-fiets die ook nog eens bijdragen aan een brede motorische ontwikkeling!

De 6 oefeningen

#1 The Dutch Windmill 

#2 De Doortrapper

#3 Knie Been Strek

#4 De Super(wo)man

#5 Knieheffen

#6 De Squat

De cijfers in het Nederlands amateurvoetbal

Hoe gaan spelers, trainers en coaches naar trainingen en wedstrijden? Op kortere afstanden wordt er veel gefietst, maar de auto is nog wel het meest gebruikte vervoersmiddel. Elk seizoen gaat het om:

Deze getallen zijn gebaseerd op reisafstand voor de voetballers en hun begeleiders naar trainingen en wedstrijden. De vervoersaannames zijn gebaseerd op diverse onderzoeken waaronder TNS NIPO & KiMnet. Deze cijfers worden jaarlijks herzien. 

Partners

KNVB GO is in 2018 begonnen met ENGIE als launching partner. Vanaf 2021 is ook Volkswagen aangesloten. Samen gaan we voor minder CO2-uitstoot in het voetbalverkeer.

Laatste nieuws