Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Column Jan Dirk v/d Zee: Dit wordt een hit

Wilco, Heb je het gehoord? We hebben de Customer Data Award 2017 gewonnen. Jan Dirk

Uhhh. Gefeliciteerd! Wat is ut?
Wilco

Een prijs waaruit blijkt dat wij als de beste onze profielen en data van voetballers en liefhebbers (on/offline) weten om te zetten naar producten/diensten/services voor onze leden en verenigingen. Daarmee maken we het voetbal makkelijker, leuker en interessanter ;)
JD

Pffff. Goed verhaal, zou je niet beter wat wedstrijdjes kunnen gaan organiseren en zorgen dat het talent doorstroomt? Volgens mij hebben we daar meer behoefte aan :)
W. 

Juiste stappen

We zijn de juiste stappen aan het zetten om onze ambitie waar te maken: zoveel mogelijk mensen laten genieten van voetbal.

Vorige week besloot ik het nieuwsbericht dat we de Customer Data Award 2017 hadden gewonnen onder embargo met een paar mensen te delen. Liever gezegd: uit te proberen. Ik had zelf namelijk nog nooit van de prijs gehoord en ik wilde eens weten wat een aantal goede bekenden in de voetbalwereld ervan vond.

Niets, bleek snel. Althans, ze vinden het te ver afstaan van de sport en wat een voetbalbond moet doen. Snap ik. Voor mij is het vooral een teken, dat we de juiste stappen aan het zetten zijn om onze ambitie waar te maken: zoveel mogelijk mensen laten genieten van voetbal. Goede informatie over wat de leden doen en beweegt, is daarbij essentieel. 

Ouderpanel en VoetbalTV

Daarom komen we ook tot veel nieuwe initiatieven. Zo maakten we de afgelopen weken de oprichting bekend van het KNVB Ouderpanel en kondigden de officiële start aan van VoetbalTV. Eerstgenoemde roepen we in het leven om vaders en moeders te betrekken bij het spel en meer stem te geven.

Er is geen andere conclusie mogelijk: VoetbalTV wordt een hit. 

Laatstgenoemde is een unieke samenwerking met Talpa Network, het mediabedrijf van John de Mol, waarmee we een platform creëren voor het uitzenden van wedstrijden in het amateurvoetbal. Dit gaan we doen met adembenemende technologische ontwikkelingen, zodat iedereen die van voetbal houdt (of gaat houden), op ieder moment van de dag kan kiezen, wat hij of zij persoonlijk de moeite waard vindt.

Naast het live uitzenden van de wedstrijden, willen we bovendien dat VoetbalTV hét sociale platform wordt voor de amateurvoetballer. In mijn column heb ik er al een paar keer over geschreven. Nadat ik vorige week met eigen ogen heb gezien wat het team van John de Mol uit de grond stampt, is geen andere conclusie mogelijk: dit wordt een hit. 

VoetbalTV VoetbalTV KNVB en Talpa Network lanceren VoetbalTV .

Plezier, verbroedering en verbinding

Maar we zijn er nog lang niet. De KNVB heeft als ambitie om een bond te zijn, die bouwt aan voetbal, waar iedereen zich thuis voelt en waarvan niemand uitgesloten is. Een sport waarin het alleen nog maar draait om het plezier van het spel, verbroedering en verbinding. 

Ik appte dat laatste - op het gevaar af te worden versleten als een hardcore voetbalidealist -ook naar Wilco. Zijn respons was hard maar helder: 

JD
Ik stop met dat ge’app, wanneer drinken we weer gewoon eens een biertje?  

Columns Jan Dirk van der Zee Columns Jan Dirk van der Zee Bekijk hier de eerder gepubliceerde columns van Jan Dirk van der Zee.

Stel jouw training samen met Rinus

Je trainingen en seizoensplanning bij de hand. Thuis en op het veld.

Laatste nieuws