Bekijk alle 7 foto's

Sportmedisch onderzoek

Vanaf € 125,00

Lichaamsbeweging is goed, dat is algemeen bekend. Maar er kunnen ook klachten ontstaan, juist door intensief sporten. Bijvoorbeeld als er sprake is van een hartaandoening of slechte getraindheid.

De sportarts kan aan de hand van een sportmedisch onderzoek de individuele gezondheid en de geschiktheid voor sportbeoefening beoordelen. Ook geeft de sportarts adviezen over welke maatregelen er genomen kunnen worden om nieuwe blessures te voorkomen bij eventueel bestaande klachten van spieren, pezen en gewrichten.

Iedereen kan een afspraak maken voor sportmedisch onderzoek bij het SMC KNVB

Het sportmedisch onderzoek bestaat uit een gesprek tussen sporter en sportarts, waarin vragen over de sportbeoefening en bijzonderheden in de gezondheid aan bod komen, een uitgebreid onderzoek van het houdings- en bewegingsapparaat, hart- en longonderzoek, inclusief een hartfilmpje, longfunctietest en een ogentest (visus). Bij een groot sportmedisch onderzoek verricht de sportarts ook een inspanningstest, eventueel aangevuld met een ademgasanalyse. De sporter kan optioneel ook een bloedonderzoek laten doen.

Iedereen kan op het SMC KNVB een sportmedisch onderzoek ondergaan, net als de selectiespelers van de nationale KNVB-teams (van meisjes of jongens onder 15 jaar tot het A-elftal, veld- en zaalvoetbal) en de arbitrage betaald voetbal. Sporters hebben geen verwijzing van de huisarts nodig voor een sportmedisch onderzoek.

Tarieven sportmedische onderzoeken

Sportmedische onderzoeken vallen niet onder de basisverzekering en worden meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor deze sportmedische onderzoeken is geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Indien u een aanvullende verzekering heeft afgesloten kunt u dit (geheel of gedeeltelijk) declareren bij uw zorgverzekeraar.

SportgeneeskundeTarief €
Sportmedisch onderzoek basis125,00
Sportmedisch onderzoek basis met ECG (incl. longfunctie)170,00
Sportmedisch onderzoek basis met ECG (incl. longfunctie) en inspannings-ECG (op de fiets)240,00
Sportmedisch onderzoek basis met ECG (incl. longfunctie) en inspannings-ECG en ademgasanalyse275,00
Bloedonderzoek (afhankelijk van bepalingen) / aanvullend onderzoekop aanvraag

Zie voor meer informatie onze pagina over tarieven en vergoedingen

Bekijk ook deze Sportmedisch centrum

SMC KNVB

Voor (blessure)consulten en sportmedische onderzoeken kan iedereen terecht bij het SMC KNVB op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Voor sportfysiotherapie en revalidatie is het SMC KNVB geopend van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 12.00 uur.

Contactformulier

Contact

Het Sportmedisch centrum van de KNVB is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Terug naar boven