Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De Hoofd Opleiding

De Hoofd Opleiding is van onschatbare waarde voor elke vereniging. Hij of zij ontwikkelt en bewaakt de rode draad binnen de jeugdopleiding, zorgt voor verbeterde doorstroom naar de senioren én draagt bij aan betere trainers. Met als eindresultaat dat spelers met veel plezier iedere dag weer naar de vereniging komen en beter worden!

Het ontwikkelen van spelers van de jongste jeugd tot en met de laatste stap naar de senioren is een prachtig proces om te volgen. Naast het ontwikkelen van spelers levert de Hoofd Opleiding (HO) ook een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van de trainers/coaches en het ondersteunende kader binnen een vereniging. Dit is de schitterende en veelzijdige context waarbinnen een Hoofd Opleiding mag werken!

De video laat zien waarom een Hoofd Opleiding onmisbaar is voor elke vereniging.

Opleidingen

Momenteel worden er in diverse plekken van het land HO-opleidingen gegeven, op drie verschillende niveaus. Dit zijn opleidingen bedoeld voor grote, middelgrote én kleine verenigingen. Inschrijven voor deze opleidingen staat open t/m 1 mei.

Opleidingen tot Hoofd Opleiding Opleidingen tot Hoofd Opleiding Het opleiden van talentvolle voetballers, van de jongste spelers tot en met de laatste stap; het eerste elftal. Dit is de veelzijdige context waarbinnen een Hoofd Opleiding werkt. Grote én kleine clubs kunnen ermee aan de slag.

Ondersteuning

Iedere vereniging, met of zonder Hoofd Opleiding, kan bij de KNVB aankloppen voor ondersteuning. Op voetbaltechnisch gebied heeft de KNVB experts in dienst die een club kan helpen om de jeugdopleiding verder te ontwikkelen. Ook op KNVB Assist Trainers kunnen verenigingen informatie vinden wat kan helpen om de jeugdopleiding naar een hoger plan te tillen. Verenigings-ondersteuning Verenigings-ondersteuning Verenigingen die behoefte hebben aan ondersteuning kunnen hiervoor terecht bij de verschillende adviseurs. Op ieder gebied heeft de KNVB een expert in dienst die verenigingen persoonlijk op weg helpt.

Publicaties

Hoofd Opleiding; een onmisbare schakel voor een goede jeugdopleiding Hoofd Opleiding; een onmisbare schakel voor een goede jeugdopleiding De KNVB investeert al jaren in goede opleidingen voor trainers/coaches. Zij hebben directe invloed op de ontwikkeling en het spelplezier van spelers. Minstens zo belangrijk is een Hoofd Opleiding.

Column Jan Dirk v/d Zee: 'Hoofd Opleiding bepalend voor succes' Column Jan Dirk v/d Zee: 'Hoofd Opleiding bepalend voor succes' Daar loop je dan. Met een net vol ballen en de kinderen van jouw team stuiterend om je heen. De eerste ouders hebben je al aangesproken. Plotseling heet je trainer.

Laatste nieuws