Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Verenigingsscheidsrechter

De scheidsrechter is een essentieel onderdeel van voetbal. Hij of zij speelt een belangrijke rol op én buiten het veld. De scheidsrechter helpt mee aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Wil jij eraan bijdragen dat het plezier in het voetbal voorop blijft staan en dat beide teams met een glimlach het veld af stappen? Meld je dan aan als scheidsrechter bij een vereniging en je kunt meteen beginnen met fluiten!

Jij kunt ook scheidsrechter worden. Jij kunt de leiding krijgen over wedstrijden van de allerjongsten, maar ook over wedstrijden van de senioren. Die keuze is volledig aan jou.

Persoonlijke ontwikkeling

Als scheidsrechter kun je jezelf op persoonlijk vlak sterk ontwikkelen. Je leert onder meer snel beslissingen te nemen en vervolgens deze beslissing ook uit te leggen en (non-)verbaal communiceren. Zaken die voor een scheidsrechter van belang zijn, maar ook naast het veld goed van pas komen.

Vind jij het leuk om ervoor te zorgen dat kinderen en/of volwassenen op een sportieve en plezierige wijze met elkaar de strijd aangaan? Neem dan contact op met de scheidsrechterscoördinator van jouw club. Hij of zij kan jou verder helpen. Samen bepaal je welke leeftijdscategorie je gaat fluiten, wat je doelen zijn, of je een opleiding wilt volgen en regel je een scheidsrechterstenue. Nog geen lid van een voetbalvereniging? Check hieronder welke club bij jou in de buurt zit. 

Vind een club bij jou in de buurt Vind een club bij jou in de buurt Zoek op woonplaats of postcode.

Opleiding volgen

Wil je een opleiding volgen? Bekijk hieronder het overzicht van alle arbitrageopleidingen die de KNVB aanbiedt.

Arbitrageopleidingen Arbitrageopleidingen Bekijk het overzicht van de arbitrageopleidingen die de KNVB aanbiedt.

Hoger niveau

Als het leiden van wedstrijden je bevalt, is er bovendien de mogelijkheid om op hoger niveau te fluiten. De KNVB biedt cursussen aan voor enthousiastelingen die graag hogerop willen en zich willen ontwikkelen tot de nieuwe Björn Kuipers of Danny Makkelie. We bieden opleidingen en modules voor alle niveaus, van pupillenscheidsrechter tot het Ontwikkeltraject Scheidsrechters (OTS).