Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wat is seniorenvoetbal?

Voor iedere voetballiefhebber geldt: in het weekend ga je lekker het veld op. De geur van vers gemaaid gras of een strak kunstgrasveld en het fluitsignaal waarmee de leukste negentig minuten van de week beginnen. Lekker voetballen met je vrienden of vriendinnen. En na de wedstrijd kun je bijkletsen in de kantine.

Vrouwenvoetbal

Steeds meer verenigingen omarmen het vrouwenvoetbal, waardoor het ledenaantal onder vrouwen blijft groeien. We zien dit ook terug bij de senioren, waar het aanbod steeds groter wordt zodat we voor iedere speelster passend voetbalaanbod kunnen bieden. Naast de standaard competities, die met name in 11 tegen 11 vorm worden gespeeld, biedt de KNVB ook 7x7 voetbal voor vrouwen aan.

We zien dat het 7x7 voetbal bij vrouwen in opkomst is en bieden dit dan ook aan in twee leeftijdscategorieën, te weten: 18+ en 30+. Een ideale voetbalvorm omdat je minder speelsters nodig hebt, gezelligheid voorop staat en je dus op deze manier toch fijn een balletje kunt blijven trappen, ook als je wat minder frequent of fanatiek wil voetballen.

Je raakt nooit uitgespeeld

De KNVB maakt voetballen mogelijk voor iedere volwassene. Of je nu man, vrouw, 20, 35 of 60 bent, de KNVB heeft voor jou een passend voetbalaanbod. 

11x11 voetbal 11x11 voetbal Voetbal zoals we dat allemaal kennen. Of je nu topniveau speelt of in de kelderklasse.

Naast de 11 tegen 11-competitie op het veld zijn er nog andere voetbalvormen binnen het seniorenvoetbal. Speciaal voor vrouwen die ouder zijn dan 30 jaar en mannen die ouder zijn dan 35 jaar bieden wij een 7 tegen 7-competitie aan. Voor voetballers die vanaf hun zestigste nog geen genoeg kunnen krijgen van het spelletje bestaat er walking football. Daarnaast is er natuurlijk nog de mogelijkheid om in de zaal te voetballen. Voor ieder wat wils dus. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende voetbalvormen.

7x7 voetbal 7x7 voetbal Bij deze populaire voetbalvorm speel je in teams van 7 op een half veld.

Zaalvoetbal Zaalvoetbal Steeds meer senioren kiezen ervoor om in kleine teams mee te doen aan de zaalcompetitie. Walking Football Walking Football Niemand is te oud voor voetbal. Ontdek Walking Football en raak nooit uitgespeeld.

Laatste nieuws