Nederlandse transfermarkt gesloten; deze zomer 645 transfers

KNVB Media
KNVB Media
1 september, 0:30

Jean-Chrisophe Bahebeck van Paris Saint-Germain naar FC Utrecht was de laatste transfer deze zomer. - Foto: Soccrates Images

De transfermarkt in Nederland is vannacht om 00.00 uur gesloten. In de zomerse transferperiode maakten in totaal 645 spelers een transfer van, naar of binnen Nederland. Het transferrecord van vorig jaar, met 648 transfers, werd bijna geëvenaard.

Er maakten 207 spelers de overstap naar een buitenlandse club, 170 spelers kwamen van het buitenland naar Nederland en 268 spelers veranderden binnen Nederland van club. De overstap van Kelt Jager van PEC Zwolle naar Almere City FC was deze zomer de eerste transfer die de KNVB behandelde. De laatste overschrijving deze transferperiode was van Jean-Chrisophe Bahebeck. Zijn transfer van Paris Saint-Germain naar FC Utrecht werd om 23.48 uur definitief afgerond. 

In de laatste 24 uur maakten 33 spelers een transfer. Het was daarmee de rustigste deadlinedag in de zomer in jaren. Dat komt deels omdat in andere landen, zoals Engeland, de transfermarkt al eerder sloot dan in Nederland.

De KNVB houdt de Nederlandse tijd aan voor spelers die naar of binnen Nederland getransfereerd worden. Voor spelers die naar het buitenland vertrekken, geldt de lokale tijd en 'transferwindow' van het land waar de speler heen gaat. Werkloze spelers kunnen ook buiten de transferperiodes overgeschreven worden indien zij een contract tekenen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven